Izvor: Alo.rs
04.01.2024 u 08:28
0

KO ĆE NASLEDITI LIDERA SEVERNE KOREJE? Spekulacije već uveliko krenule

Kandidat za šefa Nacionalne obaveštajne službe (NRS) Južne Koreje Čo Tae-jong smatra da je verovatno da se njegova ćerka Kim Džu-e sprema za naslednika lidera DNRK Kim Džong Una.

„PRIPREMITE NUKLEARNE BOMBE“: Naređenje Kim Džong Una iznenadio čitav svet

 Kako napominje agencija, ovo je prva izjava za južnokorejske obaveštajne službe sa takvom ocenom uloge Kim Ju E.

Prethodno je LDC smatrao da imenuje ćerku Kim Džong-una kao njegovog najverovatnijeg naslednika. Istovremeno, dodao je Čo Tae-jong, obaveštajni podaci ne isključuju nijednu opciju, pošto je lider DNRK još uvek mlad i zdrav.

U oktobru 2023., južnokorejski ministar za ujedinjenje Kim Džong-ho rekao je da bi Kim Džu-ae mogla da nasledi svog oca s obzirom na njeno pojavljivanje u javnosti. Džo Ae, za koju se veruje da ima oko 10 godina, prvi put se pojavila u javnosti u novembru 2022. kada je sa ocem prisustvovala lansiranju interkontinentalne balističke rakete Hvasong-17.

Kim Džong Un, treći član dinastije Kim, na vlasti je od kraja 2011. godine.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter