Izvor: ALO
21.02.2024 u 10:51
0

NEPOSLUŠNI DOKTORI ĆE BITI KAŽNJENI: Vlada Južne Koreje pozvala lekare u štrajku da se vrate na posao

Vlada Južne Koreje naredila je danas hiljadama lekara koji su u štrajku da se odmah vrate na posao i zapretila im sudskim procesom ako odbiju da se povinuju ovom zahtevu.

Ne postoji opravdanje za kolektivnu akciju kojom se ugrožavaju životi i bezdednost ljudi – rekao je južnokorejski ministar unutrašnjih poslova i bezbednosti Li Sang-min na konferenciji za novinare sa drugim najvišim zvaničnicima.

On je rekao da će se Vlada Južne Koreje strogo pozabaviti štrajkom lekara u skladu sa medicinskim zakonom i drugim propisima,

SEVERNA KOREAJA NAPRAVILA RAKETU OD AMERIČKIH KOMPONENTI: Zaobišli su sankcije, Vašington osramoćen

Medicinski zakon Južne Koreje dozvoljava vlada da izdaje takve naloge za povratak na posao lekarima i drugom medicinskom osoblju kada postoji ozbiljna zabrinutost za javno zdravlje.

Ako lekari odbiju naredbu, preti im zatvorska kazna od maksimalno tri godine ili novčana sankcija od 30 miliona vona, odnosno 20.800 evra, kao i oduzimanje lekarske dozvole.

Približno 7.800 lekara i medicinskog osoblja je ove nedelje stupilo u štrajk zbog planova vlade u Seulu da primi još 2.000 studenata medicine na univerzitete.

Južna Koreja želi da poveća broj lekara u budućnosti da bi se tako pripremila za ubrzano starenje populacije u zemlji. Grupe lekara su odbacile plan, rekavši da univerziteti nisu spremni da ponude kvalitetno obrazovanje tolikom broju studenata. Oni tvrde da bi vladin plan doveo do povećanja javnih medicinskih troškova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter