Izvor: BSC Happy
28.04.2023 u 16:31
0

BAČENO U VETAR: Evo koliko je NATO do sada isporučio naoružanja Kijevu

NATO saveznici i partnerske zemlje isporučili su više od 98 odsto borbenih vozila obećanih Ukrajini tokom ruske invazije i rata, rekao je u četvrtak šef vojne alijanse, dajući Kijevu veći udarac dok razmišlja o pokretanju kontraofanzive.

Uz više od 1.550 oklopnih vozila, 230 tenkova i druge opreme, ukrajinski saveznici su poslali „ogromne količine municije“, a takođe su obučili i opremili više od devet novih ukrajinskih brigada, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

ZAPOČEO NAPAD? Kina avionom ugrozila Tajvan

Procenjuje se da će nove brigade činiti više od 30.000 vojnika. Neke partnerske zemlje NATO-a, poput Švedske i Australije, takođe su obezbedile oklopna vozila.

 – Ovo će Ukrajinu staviti u jaku poziciju da nastavi da preuzima okupiranu teritoriju –  rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu.

Njegovi komentari usledili su dan nakon što je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao da su on i kineski lider Si Đinping održali „dug i smislen“ telefonski razgovor u svom prvom poznatom kontaktu od ruske invazije u punom obimu pre više od godinu dana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter