Izvor: tanjug
23.10.2020 u 21:25
0

KORONA U TURSKOJ: Razmatra se uvođenje novih mera!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da će vlada razmotriti mogućnost uvođenja novih mera u borbi protiv kovid-19. Najava turskog predsednika usledila je nakon što je u zemlji danas potvrđeno još 2.165 novih slučajeva, najviše od maja, kada je Ankara uvela niz restriktivnih mera.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

JEZIVA TRAGEDIJA NA ZVEZDARI: Muškarac izvršio samoubistvo u svom stanu

JEZIVO! MUŠKARAC POGINUO U BORU: Izgubio kontrolu nad autom i udario u kombi, preminuo na licu mesta

ZAVRŠEN FORUM ŠANGAJSKE ORGANIZACIJE ZA SARADNJU Učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

SZO radi na izradi smernica za upotrebu leka pacijenata obolelih od KORONE

Erdogan je rekao da je ministar zdravlja otišao u posetu u više provincija i da se trenutno razmatra koje bi nove mere mogle da budu uvedene u ovim delovima zemlje. 

Ministar zdravlja Fahretin Koča je danas rekao da je 40 odsto svih slučajeva u Turskoj zabeleženo u Istanbulu, pet puta više nego u prestonici.

Nakon sastanka sa lokalnim zvaničnicima u pet provincija na severoistoku zemlje, Koča je rekao da je u ovim oblastima zemlje došlo do velikog porasta broja obolelih, kao i da se neki gradovi približavaju drugom talasu pandemije.

PROČITAJTE JOŠ…

SAMO BAHATO! DIVLJAO NA PUTU, SLEDI MU ROBIJA: Vozio 235 km/h, i nije mu prvi put

MAKRON: Živećemo s virusom bar do leta 2021.

PETKOVIĆ: Fon Kramon nije ovlascena da se mesa u dijalog

PRIVREDNICI TRAŽE ZELENE LINIJE ZA KRETANJE U REGIONU „Moramo da putujemo i u druge zemlje“

On je istakao da su mere poput nošenja maski, održavanje fizičke distance i fleksibilno radno vreme važni u borbi protiv pandemije, kao i da vlasti trenutno ne razmatraju uvođenje karantina.

Udruženje lekara Turske i opozicija kritikovali su odluku vlade da u zvaničnu statistiku o pandemiji svrstava samo simptomatske slučajeve i istakli da se na taj način prikriva stvarna epidemiološka slika.

U Turskoj je od početka pandemije korona virusom zaraženo 357.693 ljudi, dok je od posledica Kovid-19 preminulo 9.658 pacijenata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter