Izvor: Tanjug
19.01.2024 u 17:11
0

KRAJ SUKOBA SA IRANOM! Pala konačna odluka

Pakistanska vlada odlučila je da okonča sukob sa Iranom u kojem su dve zemlje međusobno ispaljivale rakete i dronove ove sedmice, navodeći da su mete napada bili militanti, javila je danas televizija Geo, pozivajući se na izvore.

Televizija je javila da je kabinet na čelu sa privremenim premijerom Pakistana takođe podržao korak ka ponovnom uspostavljanju punih diplomatskih odnosa sa Iranom, preneo je Rojters.

Dan nakon što je Iran ispalio rakete na ekstremističku grupu u zapadnom Pakistanu, Islamabad je uzvratio istom merom.

U pakistanskom raketnom napadu na Iran poginulo je najmanje devet osoba, među kojima je bilo i dece, javila je iranska državna televizija. Pakistan je saopštio da su njegovi raketni udari pogodili „teroristička skrovišta“ u iranskoj provinciji Sistan-Beludžistan i da je delovao na osnovu „verodostojnih obaveštajnih podataka o predstojećim terorističkim aktivnostima velikih razmera“. Iran je saopštio da je gađao lokacije ekstremističke grupe Džaiš al Adl ili Vojske spasa, kako se naziva. Pakistan je potom saopštio da je u napadu poginulo nekoliko dece i poručio da je iranski vazdušni napad bio nezakonit čin koji bi mogao da dovede do „ozbiljnih posledica“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter