Izvor: Kurir.rs
09.05.2023 u 20:44
0

ISPLIVAO VELIKI SKANDAL SA KRUNISANJA: Kralj Čarls izbacio iz crkve muškarca, ovo je razlog

Proba je uključivala centralni čin verske ceremonije kad je kralj pomazan svetim uljem. To je trebalo da bude skriveno od prisutnih u opatiji i od TV gledalaca kod kuće.

Snimatelj BBC-a izbačen je sa probe krunisanja Čarlsa III zbog straha da pokušava da snimi tajne delove ceremonije.

SVI SMATRAJU DA JE U PITANJU LOŠ ZNAK! KO JE BIO JEZIV LIK KOJI SE UKAZAO NA KRUNISANJU KRALJA ČARLSA?

Britanski mediji navode da je držao mobilni telefon i da ga je kralj Čarls krajičkom oka primetio tokom probe.

– Ne može da snima moje krunisanje – rekao je Čarls zvaničnicima prema rečima izvora britanskih medija.

Obezbeđenje je ušlo i ispratilo kamermana iz Vestminsterske opatije.

– Novinar je napustio mesto blizu ulaza koje mu je službeno dodeljeno i viđen je kako pokušava da posmatra sveto pomazanje – reklo je nekoliko izvora.

Zatim je uzeo mobilni telefon i pokušao da snima ekrane.

Obezbeđenje je međutim intervenisalo i izvelo ga iz crkve pred zbunjenim zvaničnicima. Šef ekipe BBC-a je odmah pocepao njegovu akreditaciju za snimanje na stepenicama opatije. Momentalno je suspendovan i zabranjeno mu je da radi za BBC tokom krunisanja.

– To je bilo poniženje za BBC i šokiralo je prisutne. Čarls je primetio kamermana koji pokušava da ga snimi tokom probe najosetljivijeg dela ceremonije. Gledao je ekrane držeći svoj mobilni telefon. Nije imao nikakvog razloga da bude tamo. Imao je akreditovano mesto u opatiji.Vrlo je neregularno da bilo koji novinar u takvim okolnostima napusti svoju zadatu poziciju. Duboko je zabrinjavajuće misliti da je pokušavao da snimi dragocene trenutke namerno skrivene od pogleda javnosti – navodi izvor.

Bakingemska palata je sinoć odlučila da ne komentariše snimatelja koji je izbačen iz opatije dok je  saopštio da ne može da komentariše svakog zaposlenog ponaosob.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter