Izvor: Kurir.rs
07.11.2023 u 12:48
0

KREMLJ O SITUACIJI NA BLISKOM ISTOKU: Situacija izuzetno napeta i katastrofalna, Moskva će ovo uraditi

Situacija na Bliskom istoku ostaje izuzetno napeta i katastrofalna sa humanitarnog stanovišta, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. Moskva će nastaviti da kontaktira i sa Palestincima, i sa Izraelcima.

Prema njegovim rečima, Rusiji je veoma važno da u Gazi budu obezbeđene humanitarne pauze i potrebe civila, kao i da ruski građani budu u mogućnosti da napuste teritoriju Gaze, na čemu rade ruske diplomate.

Peskov je naglasio da će Moskva nastaviti da kontaktira i sa Palestincima, i sa Izraelcima, i sa Egipćanima u cilju isporuke humanitarne pomoći Gazi.

Sukob Izraela i Hamasa počeo je 7. oktobra kada je palestinska grupa upala na jug Izraela, ubila više od 1.400 ljudi i otela oko 230 ljudi. Izrael je odgovorio neprestanim bombardovanjem Pojasa Gaze, u kom je poginulo više od 8.000 ljudi, a zatim i kopnenom operacijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter