Izvor: BSC HAPPY/SD
10.11.2023 u 16:18
0

KRVAVE BITKE KOD BOLNICA U GAZI: Beživotna tela vojnika i civila leže po ulicama, deca vrište! (VIDEO)

Jedna osoba je ubijena, a 20 je ranjeno u razmeni vatre kod bolnice Al Kuds u gradu Gaza, saopštile su danas palestinske vlasti.

– Među ranjenima su uglavnom deca, od kojih je dvoje u kritičnom stanju zbog okupacionih snajperista koji su gađali bolnicu Al Kuds i pucali direktno na ljude koji su bili u zgradi – navodi se u objavi palestinskog Crvenog polumeseca (PRCS) na društvenoj mreži X.

Iz PRCS-a su naveli da su ranjeni pretežno izbeglice koje su napustile svoje domove i žive u krugu bolnice.

Pored ove borbe, uznemirujući video koji je danas podeljen na društvenim mrežama i koji je Rojters verifikovao, prikazuje više poginulih i ranjenih, uključujući decu u području bolnice Al Šifa u Gazi, za koju je portparol Ministarstva zdravlja Gaze rekao da je pogođena u izraelskim vazdušnim napadima.

Izraelska vojska za sada nije komentarisala video, za koji je dopisnik britanske agencije rekao da je izgleda snimljen u natkrivenom otvorenom prostoru u blizini ambulante u bolnici, gde su raseljena lica spavala.

Rojters je uspeo da potvrdi lokaciju devojčice u tamnim pantalonama i ljubičastoj majici na snimku, koja se, takođe, može videti na drugim snimcima u ulazu u bolnicu.

DOGOVOR IZRAELA I HAMASA? Militanti puštaju 100 taoca u zamenu za zatočene palestinske žene i decu

Agencija AP navodi, pozivajući se na Palestince koji se evakuišu sa severa Pojasa Gaze, da su hiljade raseljenih koji su se sklonili u bolnicu Šifa pobegle nakon eksplozija koje su se tamo dogodile.

U bolnici je bilo skoro 80.000 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter