Izvor: Tanjug
18.01.2023 u 19:11
0

Lavrov kritikovao Amerikance: „SAD krše ključni princip Povelje UN o suverenoj ravnopravnosti država bukvalno svakog sata!“

''Jednakost u suverenitetu je princip na kome se zasnivaju UN. Svakog dana i svakog časa SAD prkose tom principu'', rekao je Lavrov.

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da SAD krše ključni princip Povelje UN o suverenoj ravnopravnosti država bukvalno svakog sata.

“Jednakost u suverenitetu je princip na kome se zasnivaju UN. Svakog dana i svakog časa SAD prkose tom principu“, rekao je Lavrov.

On je dodao da SAD kršeći međunarodno pravo ne dozvoljavaju drugim zemljama da same odluče hoće li razumeti politiku Rusije prema Ukrajini ili ne.

Volodimir Zelenski se obratio u Davosu: „Rusija već zaslužila mesto među terorističkim državama i to više ne zavisi od njihovog rukovodstva!“

“Ako vi, SAD, poštujete jednaku suverenost država, a dužni ste da je poštujete, onda bi bilo demokratski da sve zemlje odluče da li razumeju Rusiju ili ne u situaciji koja se odnosi na Ukrajinu“, rekao je ruski ministar.

Lavrov je zaključio da Vašington često pribegava ucenama kako bi naterao druge zemlje da osude Rusiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter