Izvor: Sputnik Srbija
10.06.2022 u 12:46
0

LAVROV O PRESUDI STRANIM PLAĆENICIMA: Osuđeni su u skladu sa zakonom DNR

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov apelovao je da se ne spekuliše na temu presude stranim plaćenicima u Donjeckoj Narodnoj Republici i podsetio da su oni osuđeni u skladu sa zakonima te republike, jer su njihovi zločini tamo i izvršeni.

„U ovom momentu svi procesi koje ste pomenuli odvijaju se na osnovu zakona DNR, jer su zločini o kojima je reč, izvršeni na teritoriji DNR. Sve ostalo je već predmet spekulacija i ne bih zalazio u rad sudskih i državnih organa Donjecke Narodne Republike“, obrazložio je Lavrov svoj stav na pitanje novinara o situaciji sa plaćenicima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Devetog juna su Britanci Šon Piner, Ejden Aslin i Marokanac Saadun Brahim priznali optužnicu koja ih tereti za dejstva čiji je cilj bio nasilno preuzimanje vlasti. Prema odgovarajućem članu Krivičnog zakonika DNR, za ovo delo predviđena je smrtna kazna. Aslin je takođe priznao da je kriv po članu „Obučavanje u cilju vršenja terorističke aktivnosti“.

LAVROV OGOVORIO ZELENSKOM: „Neka se deca igraju, da ne plaču“

Istraga je utvrdila da su strani plaćenici uz naknadu učestvovali u oružanoj agresiji Ukrajine usmerenoj na nasilno preuzimanje vlasti u DNR.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-pukovnik Igor Konašenkov saopštio je da „plaćenici koji se nalaze u Ukrajini nisu borci i da je najbolje što ih očekuje – duga zatvorska kazna“. Kako je istakao, strani plaćenici nemaju status boraca prema međunarodnom humanitarnom pravu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter