Izvor: Blic.rs
03.01.2023 u 13:00
0

„AKO NE BUDE ODMAZDE – GOTOVI SMO“: Rusi besni posle smrtonosnog napada, traže osvetu Ukrajini?

Ukrajinska vojska skoro svakodnevno tvrdi da je u napadima ubila desetine, ponekad i stotine vojnika, pa je potreban oprez. Međutim, čak je i broj 63 poginula vojnika najveći koji je Moskva do sada prijavila.

Kritičari unutar Rusije pozvali su da se moskovski zvaničnici kazne jer nisu uspeli da zaustave razorni napad na kasarne, usred rastućeg besa zbog najsmrtonosnijeg pojedinačnog napada na ruske snage otkako je počela invazija prošlog februara.

PROGNOZE SVETSKIH STRUČNJAKA ZA 2023. GODINU DOPRINOSE „KOLABIRAJUĆOJ STREPNJI“ : Mir u Ukrajini deluje dalje nego ikad, energetski kolaps i kriza sve bliži!

U novogodišnjoj noći Makejevka u okupiranom delu Donjecke oblasti pogođena je raketnim napadom, usled čega je uništena škola u Kremlivskoj ulici u kojoj su bili stacionirani ruski vojnici. Rusi su rekli da su 63 vojnika poginula u udaru, dok je Kijev tvrdi da je crni bilans bio čak 400.

Ukrajinska vojska skoro svakodnevno tvrdi da je u napadima ubila desetine, ponekad i stotine vojnika, pa je potreban oprez. Međutim, čak je i broj 63 poginula vojnika najveći koji je Moskva do sada prijavila.

Objekat je, kako se navodi, gađan američkim višecevnim raketnim sistemom HIMARS. Ruski kritičari rekli su da su vojnici bili smešteni pored deponije municije na tom mestu, za koje rusko ministarstvo odbrane kaže da su ga pogodile četiri rakete ispaljene iz američkih lansera HIMARS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Napad u Makejevki je potvrda veoma loše ruske organizacije, jer su u proteklim mesecima na identičan način izgubili ogroman broj vojnika i tehnike, a da iz toga nisu izvukli nikakvu pouku.

Ruski vojni blogeri rekli su da je obim uništenja rezultat skladištenja municije u istoj zgradi u kojoj je i kasarna, uprkos tome što su komandanti znali da je ona u dometu ukrajinskih raketa.

Igor Girkin, bivši komandant proruskih trupa u istočnoj Ukrajini, koji je sada jedan od najistaknutijih ruskih nacionalističkih vojnih blogera, rekao je da je na stotine vojnika ubijeno ili ranjeno. Municija je bila uskladištena na tom mestu, a vojna oprema nije kamuflirana, rekao je on.

„Ono što se dogodilo u Makejevki je užasno“, napisao je Arhangel Specnaz Z, ruski vojni bloger sa više od 700.000 pratilaca na Telegramu.

– Кo je došao na ideju da se tako veliki broj kadrova smesti u jednu zgradu, gde i budala razume da će ako udare artiljerijom biti mnogo ranjenih ili mrtvih? Komandire nije briga – napisao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter