Izvor: Tanjug
05.07.2022 u 16:57
0

MAKRON: Nuklearni sporazum sa Iranom mora da uspe! Moramo da uzmemo u obzir interese naših prijatelja u toj oblasti, prevashodno Izraela

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da razgovori o oživljavanju nuklearnog programa između svetskih sila i Irana iz 2015. godine, moraju da uspeju ako se uzmu u obzir interesi regionalnih partnera, uključujući i Izrael.

„Moramo da odbranimo ovaj nuklearni sporazum sa Iranom. I da uzmemo u obzir interese naših prijatelja u toj oblasti, prevashodno Izraela“, rekao je Makron tokom zajedničke konferencije za novinare sa izraelskim premijerom Jairom Lapidom, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Poziv koji je Makron uputio 2018. godine o potrebi za „novim nuklearnim sporazumom“ sa Iranom je i dalje validan, rekao je Lapid.

„Bili ste tada u pravu, a sada se ispostavlja da ste još više u pravu“, kazao je Lapid Makronu.

AMERIKANCI OTKRILI DETALJE PREGOVORA SA IRANOM „U najboljem slučaju kao gaženje po vodi, u najgorem kao kretanje unazad!“

Lapid je uoči puta rekao da će pritisnuti Makrona povodom iranskog nuklearnog sporazuma, a nedavni pokušaji svetskih sila da se oživi sporazum iz 2015. godine nisu zasad dali rezultat.

Viši pomoćnik Lapida rekao je da se Izrael protivi povratku u sporazum, ali da bi prihvatio stroži dogovor.

Makron je još rekao i da je Izrael „srećan“ što ima Lapida za novog premijera, kao i da nema alternative političkom dijalogu kako bi se ublažile tenzije između izraelskih i palestinskih vlasti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter