Izvor: Sputnik Srbija
08.08.2022 u 14:00
0

„MI SMO JEDAN NAROD I BIĆEMO ZAJEDNO“: Potpisan ukaz o održavanju referenduma o priključenju Zaporoške oblasti Rusiji!

Šef Zaporoške oblasti Evgenije Balicki potpisao je ukaz o održavanju referenduma o priključenju regiona Rusiji.

Belicki je potpisao dokument tokom foruma pokreta „Zajedno sa Rusijom“ koji se održava u Melitopolju, Zaporoška oblast.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Na forumu učestvuje više od 700 delegata iz cele oblasti. Obraćanje učesnika foruma pročitao je član Glavnog saveta regionalne administracije Vladimir Rogov.

„Na osnovu principa slobodnog izbora, uzimajući mišljenje svakog stanovnika našeg regiona kao glavnu vrednost, objavljujemo nameru da održimo referendum o ulasku Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije kao punopravni subjekt. Mi smo jedan narod i bićemo zajedno“, navodi se u saopštenju.

UKRAJINSKA DELEGACIJA „NESTALA SA RADARA“: Nema ni pregovora niti planova o sastanku Putina i Zelenskog!

Svi delegati u sali jednoglasno su podigli ruke u znak slaganja.

Ranije je Vladimir Zelenski saopštio da će svi pregovori sa Rusijom biti zauvek prekinuti ako se u Donbasu i južnim oblastima – Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti – održe referendumi o ulasku u sastav Rusije.

Komentarišući izjavu Zelenskog, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je istakao da je to želja stanovnika regiona, a ne Moskve i da ne razume zašto se Zelenski obraća ruskom rukovodstvu.

„Neka se obrati svojim građanima. Zašto među njima ima mnogo onih koji žele da žive u njegovoj zemlji?“, zapitao je portparol Kremlja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter