Izvor: Tanjug
21.03.2023 u 16:11
0

MINISTAR MALI SAOPŠTIO LEPE VESTI: „Plate i penzije stabilne i povećavaju se“

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da su danas plate i penzije ne samo stabilne i sigurne nego se i povećavaju i naveo da 2012. godine nije bilo novca u državnoj kasi jer je u tom trenutku kada su javnim finansijama upravljali "levo orijentisani ka svom džepu" u budžetu bilo tek osam milijardi dinara.

Kako je Mali rekao, tih osam miliona dinara nije bilo dovoljno ni za penzije, već samo za bankrot Srbije.

SINIŠA MALI OBRADOVAO GRAĐANE: „Počela prijava za penzionerske kartice, onlajn i u filijalama Fonda PIO!“

– Sa nezaposlenošću od skoro 26 odsto, sa investicijama od tek nekoliko stotina miliona evra, kursom dinara koji je u nekoliko godina prema evru oslabio sa oko 80 na 120 dinara pa nužno devastirao kvalitet života naših građana, sa politikom koja nas je vodila u ekonomski ambis, napisao je Mali.

– Nema druge šanse za one koji su pokazali da im je dobrobit ove zemlje na poslednjem mestu, za one koji su tako plastično pokazali da im je dobrobit građana ove zemlje demagoška krilatica na papiru dok su njihovi računi bili sve prazniji, kazao je Mali.

Mali objašnjava i da je predvidivost poslovnog ambijenta, atraktivnost tržišta, odgovorna ekonomska politika dovela Srbiju do ekonomskih parametara koji su poželjni investitorima i donela je razvoj, sigurnost, stabilnost, finansijske reforme, rast značaja na međunarodnom tržištu i rast ugleda zemlje čija je ekonomija najbrže rasla u Evropi u 2022. godini.

Kaže kako Srbija danas na računu ima 600 milijardi dinara, javni dug je pod kontrolom mastrihtskog okvira na 52,5 odsto što je stabilna, zelena grana u odnosu na evropski prosek javnog duga od oko 95 odsto.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter