Izvor: RT
14.08.2023 u 15:12
0

ZNAK NA NEBU ZA KONAČNI OBRAČUN SA NACIZMOM: MUNJA u OBLIKU SLOVA „Z“ nad LUGANSKOM – POČINJE RUSKA OFANZIVA (VIDEO)

Napredovanje Ukrajinaca u oba smera je odbijeno, Bahmut nije osvojen, a uz izveštaje poslednjih dana o ukrajinskim jedinicama koje odbijaju da se bore, vojni stratezi u Moskvi možda su procenili da je vreme za veliku ofanzivu i to u pravcu Kupjanska, piše ovaj portal

Još je rano govoriti da li se smer ukrajinskog konflikta promenio, ali sve je više dokaza da ukrajinski neuspesi da probiju ruske odbrambene položaje duž južne linije fronta vode ka odlučujućem završetku rata, piše „Ejža tajms“.

Zbog toga administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena traži dodatnih 20 milijardi dolara za Ukrajinu, ali ovog puta podrška možda neće ići tako glatko kao ranije: nejasno je zbog čega su potrebna dodatna ogromna sredstva, a javnost u Evropi i SAD počinje sve više da se okreće traženju rešenja skupog i teškog rata.

„DA TE NIJE ALIJA“: ISPLIVAO SNIMAK EKSTREMISTIČKOG GOVORA DINA MERLINA gde veliča ZLOČINCA ALIJU, kao i NASTUP za ARMIJU BIH (VIDEO)

Njihove zabrinutosti idu od upotrebe američkih strateških rezervi do produžavanja konflikta koji sve više deluje da će biti završen ukrajinskim porazom. Iako su oni koji se suprotstavljaju dodatnoj pomoći u manjini, jedno je sigurno: političari u Vašingtonu teško da će obezbediti javnu podršku za rat.

Informacije o ruskim operacijama, naročito u regionu Kupjanska, teško je naći. Rusi ne zovu svoje operacije ofanzivom, iako nepotvrđeni izveštaji navode da je Rusija angažovala 100.000 ili više vojnika u ovoj oblasti, kao i tešku opremu.

Postoje izveštaji o ukrajinskim jedinicama koje odbijaju da se bore i, kako se dodaje, izgleda da se to dešavalo poslednjih nekoliko dana.

PRVENSTVO SRBIJE U PLJUVANJU U VIS

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nada se da će zauzeti Bahmut, ali grad za sada nije ugrožen. Poslednje informacije ukazuju da je ranije ukrajinsko napredovanje u oba smera odbijeno, a nade Zelenskog da će odneti pobedu u Bahmutu izgleda da će ostati neispunjene.

Podseća se da se Zelenski sprema da otpusti svog ministra odbrane Alekseja Reznikova, čoveka koji se izborio da im bude isporučeno zapadno naoružanje, a kandidati koji se pominju većinom su neiskusni i nisu imali veze sa sukobom.

Reznikov bi mogao da bude imenovan za novog ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji.

VIDEO – MUNJA U OBLIKU SLOVA „Z“


 – Ne može se zasigurno znati da li ukrajinska vojska i dalje podržava Zelenskog, ali što se više pukotina pojavljuje u Kijevu, može se pretpostaviti da bi mogli da uzmu stvari u svoje ruke. Ako se to desi, Zelenski će najverovatnije biti smenjen –

Ukrajina je uvela rezervne trupe, koje su većinom prošle NATO obuku, kako bi zaustavila rusko napredovanje, ali ih angažovanje dodatnih trupa ostavlja bez dovoljno vojnih snaga u budućnosti. Glavna ruska strategija je da im dozvoli da priđu dovoljno blizu, a onda ih zaspe artiljerijskom vatrom, vazdušnim udarima i minama. Noviji izveštaji govore da je Ukrajina naredila masovnu evakuaciju u regionu Kupjanska.

Rusi su bili mudri u rukovođenju svojim borbenim linijama. Bilo je svega nekoliko napada na Kijev, osim onog pre više od mesec dana na ukrajinski obaveštajni centar u gradu.

U ruskim medijima malo toga je rečeno o glavnim ukrajinskim komandantima, Valeriju Zalužnom i Aleksandru Sirskom, osim što je navedeno da se ukrajinskom vojskom profesionalno upravlja. To bi moglo da nagovesti da su ruska vrata otvorena za dijalog sa ukrajinskom vojskom.

Rusi su se suzdržavali umesto da naprave veliki proboj i završe rat, pokušavajući da iscrpe Ukrajince i rasprše podršku Kijevu za rat.

Ali vojni stratezi u Moskvi znaju da računaju i moguće je da sada vide priliku za veliku ofanzivu, ističe se u tekstu. Ako se to dogodi, obratite pažnju na Kupjansk, zaključuje se u tekstu „Ejža tajmsa“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter