Izvor: CBCNEWS
14.09.2023 u 19:01
0

NASA POTVRDILA POSTOJANJE NEOBJAŠNJIVIH POJAVA: Izveštaj ne nalazi dokaze o „vanzemaljskim“ NLO-ima, ali neki susreti i dalje prkose objašnjenju

Nezavisna grupa naučnika i stručnjaka koju je sazvala NASA nije pronašla dokaze da su neidentifikovani anomalni fenomeni, poznati kao UAP-i ili NLO-i, „vanzemaljske” prirode, ali je naglasila da su potrebni bolji podaci da bi se razumeli neki susreti koji su prkosili objašnjenju.

SKANDAL! UKRAJINCI LINČOVALI PROFESORA JER GOVORI RUSKI!!! (VIDEO)

NASA je prošle godine formirala grupu od 16 stručnjaka kako bi ispitala kako svemirska agencija može bolje da doprinese naučnom razumevanju objekata, o kojima su izveštavale stotine vojnih i komercijalnih pilota.

Zvanično poznata kao Nezavisna studija neidentifikovanih anomalnih fenomena, grupa je u četvrtak objavila svoj konačni izveštaj na 36 stranica, sa nekoliko preporuka o tome kako svemirska agencija može da iskoristi svoju naučnu ekspertizu da doprinese vladinim istragama o objektima.

„Najvažniji zaključak iz studije je da ima još mnogo toga da se nauči“, rekao je administrator NASA-e Bil Nelson na brifingu o nalazima. „Nezavisni studijski tim NASA-e nije pronašao nikakve dokaze da UAP ima vanzemaljsko poreklo. Ali mi ne znamo šta su ovi UAP.

YOUTUBE/PRINSCREEN

Šta kaže NASA UAP izveštaj?
Izveštaj ne sadrži nikakve bombaške tvrdnje slične svedočenju u Kongresu koje je dospelo na naslovne strane tokom leta, kada je bivši obaveštajac naveo decenijama dug vladin program za pronalaženje i obrnuti inženjering UAP letelica, što je Ministarstvo odbrane negiralo.

Umesto toga, NASA grupa se fokusirala na ispitivanje kako svemirska agencija može „doprineti sveobuhvatnom pristupu na nivou cele vlade prikupljanju budućih podataka“ o UAP incidentima, kako je navedeno u izveštaju. Relativno nova kancelarija u okviru Ministarstva odbrane poznata kao Kancelarija za rešavanje anomalija u svim domenima preuzela je vodeću ulogu u prikupljanju i ispitivanju izveštaja UAP vojnih pilota, kojih je do maja bilo oko 800.

U izveštaju NASA-e, koji se oslanjao na nepoverljive informacije, napominje se da mali podskup UAP susreta „ne može odmah da se identifikuje kao poznati fenomen koji je napravio čovek ili prirodni fenomen“. Razumevanje ovih incidenata „zahtevaće nove i robusne metode prikupljanja podataka, napredne tehnike analize, sistematski okvir za izveštavanje i smanjenje stigme izveštavanja“, navodi se u izveštaju.

Ali grupa je rekla da postoji visoka granica za tvrdnju da predmeti imaju poreklo iz drugog sveta.

„[U] potrazi za životom izvan Zemlje, sam vanzemaljski život mora biti hipoteza poslednjeg sredstva – odgovor kojem se obraćamo tek nakon što isključimo sve druge mogućnosti. Kao što je Šerlok Holms rekao, ‘Jednom kada eliminišete nemoguće, šta god ostane , ma koliko neverovatno, mora da je istina’, navodi se u izveštaju. „Do danas, u recenziranoj naučnoj literaturi, nema ubedljivih dokaza koji ukazuju na vanzemaljsko poreklo UAP-a. Kada je reč o UAP-u, izazov koji imamo je da podaci potrebni da se objasne ova anomalna viđenja često ne postoje.“

U izveštaju se navodi da NASA i privatni sektor mogu pomoći da se popune neke od praznina u podacima koji postoje. Dok NASA-ini sateliti usmereni na Zemlju ne mogu da otkriju objekte tako male kao što su UAP-ovi, oni imaju sposobnost da „ispitaju stanje lokalnih zemaljskih, okeanskih i atmosferskih uslova“ što bi moglo pomoći da se objasne neki incidenti koje detektuju drugi senzori. .

„NASA-ina sredstva mogu igrati vitalnu ulogu direktnim određivanjem da li su specifični faktori životne sredine povezani sa određenim prijavljenim UAP ponašanjima ili pojavama“, navodi se u izveštaju.

Grupa je rekla da industrija komercijalnih satelita ima sposobnost da pravi slike veće rezolucije: „Iako svaka tačka na Zemlji nema stalnu pokrivenost visoke rezolucije, panel ipak zaključuje da bi takve komercijalne konstelacije mogle ponuditi moćan dodatak detekciji i proučavanje UAP-a kada dođe do slučajnog prikupljanja.“

Trenutno prikupljanje podataka, navodi se u izveštaju od četvrtka, „ometa loša kalibracija senzora, nedostatak višestrukih merenja, nedostatak metapodataka senzora i nedostatak osnovnih podataka.“ Stručnost svemirske agencije „treba sveobuhvatno da se iskoristi kao deo robusne i sistematske strategije prikupljanja podataka unutar okvira cele vlade“.

Članovi su održali svoj prvi i jedini javni sastanak o svom radu u maju i naglasili potrebu za boljim podacima o UAP-ovima širom sveta, uključujući jasnije fotografije i video zapise incidenata. U izveštaju od četvrtka, studijska grupa je predložila prikupljanje podataka o susretima od strane javnosti, uključujući korišćenje „aplikacija za pametne telefone otvorenog koda koje istovremeno prikupljaju slikovne podatke i druge metapodatke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter