Izvor: RT
25.01.2024 u 07:26
0

NE ZANIMA NAS RUSKA, A NI UKRAJINSKA NESREĆA: FRANCUSKA zabranila RUSIMA da na sednici SB UN unesu tačku o PADU IL-76! LAVROV otkrio ko je oborio AVION!

Francuska je odbila zahtev Rusije da večeras bude održana sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija povodom pada aviona Il-76, saopštio je prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN Dmitrij Poljanski.

Prema rečima diplomate, Pariz je pristao da se sastanak održi tek u petak. Poljanski je ovu odluku nazvao pokušajem da se zaštiti kijevski režim.

On je istakao da je „Francuska zloupotrebila svoja ovlašćenja predsedavajućeg“.

NAKON TRŽNOG CENTRA GORELO I U BEZDANU: Evakuisano 70 pacijenata iz banje kod Sombora, borba sa vatrenom stihijom i dalje traje

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je ranije danas da je Moskva zatražila održavanje vanredne sednice SB UN zbog napada na avion u Belgorodskoj oblasti, tokom kojeg su poginuli svi koji su se nalazili u njemu.

Lavrov je danas u Njujorku izjavio da napad predstavlja „još jedan teroristički metod“ Kijeva i da je sproveden protivvazdušnim projektilima  Il-76

On je tom prilikom istakao da se nada da Francuska, koja sada predsedava organizacijom, neće blokirati ovaj zahtev Rusije, kao što je to uradila Velika Britanija 2022 nakon Buče.

Oružane snage Ukrajine oborile su jutros iznad Belgorodske oblasti vojni transportni avion Il-76, koji je prevozio 65 ukrajinskih zarobljenika na razmenu. Poginuli su svi putnici u avionu, kao i šest članova posade i tri osobe u pratnji, ukupno 74 osobe.

Kako je navelo rusko Ministarstvo odbrane, Kijev je bio svestan predstojećeg transporta zarobljenika za razmenu, koji je trebalo da se obavi danas.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da pad Il-76 „dovodi u pitanje bilo kakve buduće dogovore sa Kijevom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter