Izvor: NOVA
16.04.2024 u 18:05
0

NEKA SAM OBJAVLJUJE: Mask potvrdio glasine, „Iks“ planira naplatu objava na platformi

Vlasnik kompanije „X“ Ilon Mask rekao je da će novi korisnici te platforme morati da počnu da plaćaju malu naknadu za korišćenje osnovnih funkcija na platformi, što je promena koja je, kako je on rekao, neophodna radi borbe protiv problema sa botovima koji godinama opterećuju platformu. Međutim i dalje postoje nejasnoće oko pitanja naplate.

U Maskovom tvitu, koji je bio odgovor na spekulacije o naplaćivanju manje godišnje naknade novim korisnicima, i to za objavljivanje, lajkovanje i odgovaranje, ni u jednom trenutku nije precizirano kada će ta naplata stupiti na snagu ili kako će ona funkcionisati. Mask naglašava da je naplata „jedini način da se obuzda nemilosrdni napad botova“.

Ova mera, koja za cilj ima ograničavanje automatizovanih i neautentičnih aktivnosti, mogla bi značajno da promeni dinamiku interakcija na ovoj popularnoj platformi.

Botovi

Mask je rekao da botovi sa lakoćom prolaze standardne verifikacije kao što su CAPTCHA testovi.

Naknada koju je Mask naveo je slična onoj koja je već uvedena novim korisnicima na Novom Zelandu i Filipinima prošlog oktobra u okviru „Iks“ programa – „Not a Bot“, koji je zahtevao da novi nalozi plaćaju godišnju naknadu od jednog dolara za objavljivanje, lajkovanje, odgovaranje i još neke funkcije, prenosi Forbs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter