Izvor: HAPPY BSC
14.02.2023 u 11:31
0

NEMAČKI MINISTAR ODBRANE IZNEO JASAN STAV: „Berlin i dalje ne vidi kraj sukobu u Ukrajini“

Veliki uspesi na bojnom polju, na koje Kijev računa, malo su verovatni u kratkom roku, izjavio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus pred početak sastanka ministara odbrane NATO-a u Briselu.

Ranije je načelnik glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov rekao da Kijev planira da intenzivira neprijateljstva na proleće, prenosi RIA Novosti.

Međutim, dok je ukrajinska vojska više zauzeta odbranom, uključujući pokušaje da zadrži Artjomovsk, koji je važno transportno čvorište za snabdevanje trupa u Donbasu.

NEMAČKA IMA NOVOG MINISTRA ODBRANE: Boris Pistorijus položio zakletvu

– Što se tiče borbene situacije, držim se uzdržanih pozicija – ne mislim da je kraj rata kratkoročno, da tako kažem, moguć. A ni kratkoročno ne vidim pobednika –  rekao je on.

Po njegovim rečima, Ukrajina će bez pomoći alijanse brzo ostati bez municije i zato je važno „ubrzati“ i pravilno staviti akcente.

Što se tiče razgovora o nabavci vojnih aviona iz Poljske i Slovačke, Nemačka sa diplomatske tačke gledišta „malo razume“ takve predloge, dodao je on.

Pistorijusov govor je direktno prenošen na sajtu NATO-a, dodaje se.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter