Izvor: tanjug
26.01.2024 u 13:24
1

NIKAD NI U SNOVIMA UKRAJINA U NATO: Peskov zagrmeo na SB „u avionu su bili ljudi“

On je, odgovarajući na pitanje da li će prestanak tranzita uticati na ispunjavanje obaveza Rusije o isporuci gasa u Evropu, rekao da alternativni putevi za transport ruskog gasa, poput onog preko Turske, postoje, ali su, kako je istakao, na mnogo načina već zauzeti, prenosi RIA Novosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je kao netačne medijske spekulacije da je Rusija, navodno, spremna da prihvati neutralni status Kijeva i promeni stav o ulasku Ukrajine u NATO.

PLEJBOJ ZEČICA PRONAĐENA MRTVA: Ostavljena poruka – „Počivaj u raju, mislio sam da si ZVEZDA“

„Ovo nije tačno, u pitanju je apsolutna neistina“, rekao je Peskov, prenela je RIA Novosti. On je dodao da je Kremlj nezadovoljan ishodom sastanka Saveta bezbednosti UN o obaranju ruskog aviona Iljušin-76.

„Do danas, nije bilo osude zapadnih zemalja za ovaj užasavajući teroristički čin, užasavajuće uništavanje aviona koji je prevozio ljude“, izjavio je Peskov, preneo je TASS. On je naveo i dajoš nema informaciju šta će biti sa telima poginukih u tom avionu tog aviona. Rusija je saopštila da nema preživelih u nesreći do koje je došlo u sredu u ruskoj Belgorodskoj oblasti, u blizini granice sa Ukrajinom, i navela da su u vojnom transportnom avionu IL-76 bile 74 osobe, od kojih su 65 bili zarobljeni ukrajinski vojnici, koji su prevoženi kako bi bili razmenjeni.  Moskva tvrdi da je avion pogođen ukrajinskim projektilom, ali Ukrajina je saopštila da joj nije rečeno da osigura bezbednost vazdušnog prostora, kao što je bio slučaj u prethodnim prilikama kada su razmenjivani ratni zarobljenici.

 

Prestanak tranzita ruskog gasa kroz Ukrajinu dovešće do promena u lancima snabdevanja, izjavio je daans portaprol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Pitanje je kako će taj gas stići tamo (u Evropu). Naravno, kao što znate, postoje maršrute povezane sa Turskom… Postoje zalihe tečnog gasa, koje su trenutno veoma tražene. Odnosno, postoje alternativni putevi, ali, prvo, oni su već rezervisani na mnogo načina i, naravno, to će dovesti do promene u svim lancima snabdevanja“, rekao je Peskov.

Prethodno je ukrajinska novinska agencija RBK, pozivajući se na izvore u ukrajinskoj vladi, javila da Ukrajina neće obnoviti sporazum o tranzitu ruskog gasa u Evropu, koji ističe krajem ove godine. Aktuelni petogodišnji ugovor između Naftogasa Ukrajine i Gazproma zaključen je krajem 2019. godine, a trenutni obim tranzita je 42 miliona kubnih metara dnevno, navodi RIA Novosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIKAD NI U SNOVIMA UKRAJINA U NATO: Peskov zagrmeo na SB „u avionu su bili ljudi“”

  1. Ko ce pitati Ukrainu za obnovu sporazuma o gasu. Ukraina ce ove godine kapitulirati. Zelenski i nacisti oko njega pobjeci na zapad u vec pripremljene vile, stanove.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter