Izvor: Novosti
15.08.2023 u 18:06
0

NUKLEARNI RAT NA KOREJSKOM POLUOSTRVU NEIZBEŽAN: Zastrašujuće tvrdnje severnokorejskog ministra odbrane

Pjongjang je uveren u neizbežnost nuklearnog rata na Korejskom poluostrvu, rekao je severnokorejski ministar odbrane Kang Sun Nam u obraćanju učesnicima KSI moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti.

Nuklearni rat na Korejskom poluostrvu više nije pitanje da li će ga biti, već pitanje ko će ga i kada započeti. Manija nuklearnog rata od strane Sjedinjenih Država i zastupnika u Republici Koreji se okreće – rekao je Sun Nam u svom obraćanju na plenarnom sastanku „Bezbednost u azijsko-pacifičkom regionu“.

„TUŽNA SAM, NE OSEĆAM ZADOVOLJSTVO“: Hilari Klinton o optužnici protiv Trampa

U aprilu su Sjedinjene Države i Južna Koreja usvojile Vašingtonsku deklaraciju, u kojoj je Seul obezbedio obećanje Sjedinjenih Država da će odmah upotrebiti „kompletnu snagu alijanse“, uključujući nuklearno oružje, u slučaju nuklearnog napada DNRK.

Osim toga, u septembru prošle godine, američki sekretar za odbranu Lojd Ostin, nakon sastanka sa svojim japanskim kolegom Jasukazom Hamadom, rekao je da je Vašington spreman da brani ostrvsku državu koristeći „ceo arsenal tradicionalnog oružja i nuklearnih sposobnosti“. On, međutim, nije precizirao ko bi tačno mogao da ugrozi Japan.

U maju su se južnokorejski predsednik Ion Sok-ieol i japanski premijer Fumio Kišida dogovorili da ojačaju trilateralnu bezbednosnu saradnju sa Sjedinjenim Državama i podele podatke o lansiranju raketa Severne Koreje. Osim toga, Ion Seok Ieol je ostavio otvorenu mogućnost budućeg učešća Tokija u Vašingtonskoj deklaraciji

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter