Izvor: Tanjug
19.02.2023 u 09:43
0

ODGOVOR PJONGJANGU: Japan i SAD će danas održati vojnu vežbu – demonstracija vojne moći Severnoj Koreji

Japan i Sjedinjene Američke Države će najverovatnije izvesti zajedničku vazduhoplovnu vojnu vežbu danas posle podne, kao odgovor na to što je Severna Koreja ispalila interkontinentalnu balističku raketu u subotu, objavio je Fudži njuz.

Očekuje se da japanski lovci i američki bombarderi učestvuju u vežbi oko Japana, a vreme održavanja će zavisiti od vremenskih uslova, preneo je Rojters pisanje japanskog medija, koji se poziva na više izvora.

„PRATIMO SVAKU AKCIJU NAŠIH NEPRIJATELJA“ Sestra Kim Džong Una poslala „poslednje upozorenje“ Seulu i Vašingtonu

Južna Koreja i SAD su već održale danas vazdušnu vežbu u kojoj je učestvovao američki strašteški bombarder, takođe kao odgovor na testiranje interkontinentalne balističke rakete Pjongjanga, saopštila je južnokorejska vojska.

KLIČKO PRIZNAO: Voleo bih da nokautiram Putina!

Nešto ranije u toku dana, zamenica šefa Odeljenja za javnost i informisanje Radničke partije Koreje Kim Jo-Džong, sestra lidera Kima Džonga Una, rekla je da severnokorejske interkontinentalne balističke rakete neće biti uperene ka Seulu, a Pjongjang ne namerava da ima bilo šta sa Južnom Korejom.

BLINKEN POTVRDIO: Vašington razgovarao sa Maskom o korišćenju satelita Starlink u Ukrajini

Japanske i južnokorejske vlasti saopštile su u subotu da je Severna Koreja ispalila balističku raketu, koja je pala u Japansko more.

Japanski premijer Fumio Kišida rekao je da se veruje da je projektil pao u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter