Izvor: Tanjug
05.01.2023 u 15:03
0

OGLASILA SE KINA! Podaci o virusu kovid-19 koje šaljemo SZO su transparentni i pravovremeni

Kina je brzo i transparentno prosledila podatke o stanju zaraze virusom kovid-19 Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, a epidemiološka situacija u toj zemlji je pod kontrolom, izjavila je danas portparolka kineskog ministarstva zdravlja Mao Ning.

-Činjenice dokazuju da je Kina oduvek, u skladu sa principima zakonitosti, blagovremenosti, otvorenosti i transparentnosti, održavala blisku komunikaciju i blagovremeno delila relevantne informacije i podatke SZO– izjavila je ona na redovnoj konferenciji za novinare.

Kako navodi agencija, ova izjava dolazi nakon što su Svetska zdravstvena organizacija i američki predsednik Džozef Bajden izrazili zabrinutost da Peking umanjuje broj preminulih od virusa kovid-19 u izveštajima koje prosleđuje SZO.

Direktor SZO za hitne slučajeve Majk Rajan rekao je da brojke koje Kina prijavljuje ne predstavljaju na pravi način broj pacijenata primljenih u bolnice, paceijente na odeljenjima intenzivne nege, kao i smrtne slučajeve, i dodao da je definicija smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom u Pekingu preuska.

Američki predsednik Džozef Bajden je ranije izjavio da je Kina “veoma osetljiva kada mi sugerišemo da nisu dovoljno predusretljivi u svojim izveštajima“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter