Izvor: alo.rs
14.01.2024 u 01:28
1

OPA! PUCAJU „POSEBNI ODNOSI“: Amerika razočarana u Britaniju, gde CURE INFORMACIJE?

Vojna saradnja Vašingtona i Londona dugo je bila kamen temeljac „posebnih odnosa“ između dve zemlje, ali je u četvrtak uveče, uoči početka operacije, „nastao trenutak napetosti“.

– Ovo se dogodilo kada je (britanske novine) Tajms izvestio da je sazvan sastanak vlade da bi se razgovaralo o vojnoj akciji“, navodi se u članku.

„Dobro obavešteni izvor“ rekao je izdanju da je američka vojska „izrazila razočaranje“ akcijama svojih kolega u Britaniji, jer se takve operacije obično najavljuju tek nakon što se vojska vrati u baze.

– Zabrinutost se proširila dok su diplomatske i političke ličnosti pokušavale da otkriju gde su poruke procurile. Rečeno je da je preovlađujuće raspoloženje ‘duboko razočarenje’“, navodi se u članku.

KRUŽI TEORIJA DA SU HUTI „ODRPANCI“ SA STARIM KALAŠNJIKOVIMA: Realnost će vas paralisati – neka se svi dozovu pameti

Kako se navodi, u Britaniji je u poslednjih 20 godina postalo norma da parlament ima pravo glasa o vojnim pitanjima, dok su u slučaju udara na Jemen poslanici bili „zaobiđeni“.

– U međuvremenu, pravi obim američkog nezadovoljstva zbog curenja informacija je nejasan – piše publikacija.

Britanski ministar odbrane Grant Šaps rekao je za novine da „nije svestan bilo kakvog razočarenja u Vašingtonu zbog curenja informacija“. Međutim, visoki vladini zvaničnici insistiraju da curenje nije imalo uticaja na vreme ili napredak operacije, dodaje britanski Telegraf.

Podsetimo u petak uveče, Sjedinjene Države i Velika Britanija pokrenule su operaciju protiv pokreta jemenskih Huta , izvodeći vazdušne napade na ciljeve u četiri provincije Jemena. Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je to odgovorom na pretnju slobodi plovidbe, ne isključujući mogućnost nastavka vojne akcije, prenose RIA Novosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OPA! PUCAJU „POSEBNI ODNOSI“: Amerika razočarana u Britaniju, gde CURE INFORMACIJE?”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter