Izvor: BSC HAPPY/NOVOSTI
14.11.2023 u 22:33
0

OPTUŽUJU GA ZA GENOCID: Turska traži da se procesuira izraelski premijer

Tužilaštvo Istanbula uputilo je Ministarstvu pravde Turske zahtev za pokretanje krivičnog postupka protiv izraelskog premijera sa zahtevom Međunarodnom krivičnom sudu da se Benjaminu Netanjahuu sudi za genocid u Pojasu Gaze, javlja Si-En-En Turk.

Nekadašnji poslanik turskog parlamenta Metin Kulunk izjavio je ranije danas da je sa još dvojicom advokata predao zahtev Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu preko turskog Ministarstva pravde da se Netanjahuu sudi za „genocid koji je počinio u Gazi“.

Oni od tužilaštva MKS traže da prikupi dokaze Netanjahuovih zločina protiv palestinskog naroda s ciljem da se pokrene krivični postupak protiv premijera Izreala i drugih odgovornih.

STIGLA STRAVIČNA PRETNJA: Huti kreću u ofanzivu protiv Izraela!

Kulnuk i advokati tvrde da Netanjahu u Pojasu Gaze koristi oružje zabranjeno međunarodnim konvencijama i to naočigled čitavog sveta.

Podsetimo, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je ranije izjavio da Ankara sama radi na tome da Izrael bude proglašen „ratnim zločincem“. Takođe je rekao da Turska više ne smatra Netanjahua za sagovornika, ali da šef obaveštajne službe održava kontakte sa Izraelom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter