Izvor: Novosti.rs
04.03.2024 u 08:54
0

ORBAN PUTUJE NA FLORIDU: Donald Tramp ugostiće mađarskog premijera

Mađarski premijer Viktor Orban sastaće se sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom 8. marta na Floridi, saopšteno je danas iz kancelarije mađarskog premijera.

Orban je ranije izrazio nadu da će Tram pobediti na američkim predsedničkim izborima u novembru.

– Nadamo se da aktuelni predsednik Džozef Bajden neće ostati na toj funkciji i da će se Tramp vratiti. Onda će nam ruke biti oslobođene za uspostavljanje mira u Ukrajini – rekao je Orban, javlja Rojters.

Mađarski premijer odbio je da šalje oružje u Ukrajinu i kritikovao je zapadne sankcije uvedene Rusiji. On je u više navrata tražio prekid vatre kako bi bio okončan sukob u Ukrajini.

Orban smatra da su predsednički izbori u Americi i glasanje za Evropski parlament u junu od ključne važnosti pošto se konzervativci u Evropi i Sjedinjenim Državama moraju zajedno boriti da bi ponovo osvojili institucije u Vašingtonu i Briselu od liberala koji su, kako je rekao, prijetnja po zapadnu civilizaciju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter