Izvor:
12.12.2023 u 15:47
0

„JEDINO JE PUTIN MOGAO DA GARANTUJE BLAGOSTANJE UKRAJINE“ Zaharova poručila: „Ostali lideri u Kijevu su samo sledili svoje ciljeve“

Prema rečima portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova, ruski lider je sedam godina pokušavao da osigura sprovođenje sporazuma iz Minska.

PUTIN SE NAOŠTRIO: Rusija ima novu taktiku!

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je, prema njenom mišljenju, jedina osoba koja je mogla da garantuje blagostanje Ukrajine bio Vladimir Putin.

Ona je istakla da su lideri koji su došli na vlast u Ukrajini nakon raspada Sovjetskog Saveza uglavnom sledili sopstvene ciljeve, umesto da su se posvetili dobrobiti zemlje.

Zaharova je kazala da se ruski predsednik sedam godina trudio da osigura sprovođenje sporazuma iz Minska, ali je za uzvrat dobio grimase i uvrede od lidera u Kijevu.

– Ukrajinska tragedija je u tome što za 30 godina njenog suvereniteta niko iz vlasti nije bio spreman da veže svoju sudbinu za zemlju i narod. Svako je rešavao sopstvene male probleme: neko je krao, neko se afirmisao, ali nije bilo nijednog koji bi rekao: ja sam za Ukrajinu, njen narod i polazim od njenih nacionalnih interesa – zaključila je ona.

Podsetila je i na izjavu bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka, koji je priznao u razgovoru sa ruskim prankerima da su minski sporazumi bili potrebni kako bi se dobilo na vremenu i ojačala ukrajinska vojska uz podršku NATO-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter