Izvor: Sputnjik
23.12.2022 u 11:29
0

„OSTVAREN SUŠTINSKI POMAK“: Peskov o rezultatima demilitarizacije Ukrajine

Ostvaren je suštinski pomak u procesu demilitarizacije Ukrajine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

PESKOV UZ DOZU SARKAZMA POENTIRA I PRAVI OPŠTU – SVETSKU POLEMIKU: „Isporuke oružja zapadnih zemalja Kijevu ne pomažu u rešavanju sukoba!“

Upitan na brifingu za novinare da li se može reći da je jedan od ciljeva specijalne operacije u Ukrajini ostvaren – demilitarizacija, ako se uzme u obzir izjava predsednika Rusije da su oružani potencijal Ukrajine i isporuke oružja iz istočne Evrope praktično iscrpljene, Peskov je odgovorio:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Može da se konstatuje da je ostvaren suštinski pomak na planu demilitarizacije.“

On je dodao da se svaki sukob završava za pregovaračkim stolom.

– Naravno, svaki konflikt se završava za pregovaračkim stolom, to smo više puta rekli. Ovde se pre svega radi o što skorijem završetku specijalne operacije ostvarivanjem ciljeva koje je Rusija sebi postavila – rekao je on.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da se svi oružani konflikti završavaju pregovorima i što pre Kijev to shvati tim bolje.

Američka politika provokaciona

Portparol Kremlja rekao je i da je politika SAD u velikoj meri provokaciona.

On je reagovao na izjavu američkog predsednika DŽozefa Bajdena povodom Božića o tome da je „američka politika postala tako gnevna, zla, podeljena i da Amerikanci previše često jedni u drugima vide neprijatelje a ne susede“.

– To je unutrašnje pitanje Amerike i tiče se odnosa predsednika i Amerikanaca. Nas se to ne tiče, a to da je politika SAD umnogome provokaciona, kolonijalna, o čemu je govorio i predsednik, to je očigledno – prokomentarisao je Peskov.

Ništa ne znamo o mirovnom planu Zelenskog

On je dodao i da Kremlj ne zna ništa o novom „mirovnom planu“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, ali je istakao da je sve o čemu je Zelenski do sada govorio bilo bez uzimanja u obzir stvarnog stanja stvari.

Američki list „Volstrit džornal“ objavio je, pozivajući se na izvore u evropskim i ukrajinskim diplomatskim krugovima, da saradnici Zelenskog dorađuju njegov plan za mirno rešavanje krize u Ukrajini od deset tačaka i da plan treba da bude predstavljen u februaru.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter