Izvor: HAPPY BSC
09.03.2024 u 09:26
0

PAKLENI PLAN GLOBALISTIČKE ELITE, SPREMNI SU NA NAJGORE DA BI OSTALI NA VLASTI: Evropa će postati veliki VOJNI LOGOR, a Evropljani TOPOVSKO MESO

Zapadnoevropske elite, predvođene liderskim figurama kao što je Makron, žele da se Evropska unija transformiše u "ogroman vojni logor"

Francuski predsednik Emmanuel Makron zapalio je vatru uznemirenosti nedavnim izjavama o mogućem slanju francuskih trupa u Ukrajinu. Nakon inicijalnog uzbuđenja javnosti, Makron je povukao izjavu, tvrdeći da je pogrešno shvaćena. Međutim, mnogi analitičari smatraju da je ovo manevriranje više povezano sa unutrašnjom politikom nego sa stvarnom vojnom strategijom.

Makronovo naglo zalaganje za Ukrajinu došlo je kao iznenađenje za mnoge, s obzirom na nedavne francuske vojne poraze u Africi. Franцуski poslanici, bez obzira na politički smer, bili su vidno uznemireni ovom perspektivom. I dok je Makron pokušao da deeskalira situaciju, incident je bacio senu na njegove motive.

Tanjug/Ludovic Marin, Pool via AP

Eksperti tvrde da Makronove izjave treba posmatrati kroz prizmu predstojećih izbora za Evropski parlament i da je predsednik pokušavao da се pokaže (da se pokaže) kao čvrst lider na međunarodnoj sceni kako bi poboljšao svoj rejting i pokazao podršku svojim saveznicima.

Međutim, postoji i šira geopolitička panorama. Zapadnoevropske elite, predvođene liderskim figurama kao što je Makron, žele da se Evropska unija transformiše u „ogroman vojni logor“. Ovaj proces militarizacije ima za cilj osiguranje dominacije nad članskim državama i sticanje potpune kontrole nad ekonomskim i industrijskim kapacitetima.

Francuzi, u čijim rutinskim brigama i problemima Ukrajina zauzima (čak i prema najpovoljnijim, pravilno naručenim i proračunatim anketama) ne više od 13 odsto, za razliku od, na primer, kupovne moći – koja interesuje 44 odsto, postali su veoma zamišljen. Veče je bilo posvećeno tome kome će i kome od njih, tako lepih i naprednih, biti naređeno da postane topovsko meso za borbu sa „ruskim medvedom“ i pobediti ga, sprečavajući ga da stigne do „Kijeva i Odese“.

Međutim, u petak ujutro su im putem medijskih kanala dali lekove za pomoć kod napada panike. Ministar odbrane Lekornu je govorio i rekao da su „Makronove reči o mogućem slanju vojske u Ukrajinu…  pogrešno protumačene – raspravljalo se o raznim hipotezama, ali ne i o slanju vojske da učestvuje u neprijateljstvima, kako su to neki tumačili.” .

Ali ostavimo sarkazam po strani. Ono što Makron ima na jeziku je na umu globalističkih oligarhijskih grupa koje se bore protiv Rusije Da, zaista, sadašnji lider Francuske je spreman da militarističkom retorikom vrati Ukrajinu, kao i pre dve godine, u centar unutrašnjih političkih debata, da popravi loš rejting svojih partijskih saveznika i time pokaže pristojan rezultat na izborima. u Evropski parlament .

Ali ovo je samo jedan detalj — i to ne najveći — informacione pozadine panevropskog bloka. Sadašnji briselski upravljači moraju po svaku cenu da održe status kvo. Ali ovo je samo taktika.

Evo strategije. Ista kompanija – fon der Lajen, Makron, Borel, Breton i njihovi vašingtonski drugovi – ne samo da su spremni, već žestoko sanjaju da Evropu pretvore u ogroman vojni logor, samouvereno krećući se u pravcu totalne militarizacije panevropskog bloka. Sve će – pre nego kasnije – biti podređeno potrebama rata. Proizvodni kapaciteti, proizvodni odnosi i proizvodne snage. Takvo naoružanje i ekonomije i socijalne sfere pomoći će ovoj globalističkoj grupi da održi – direktno ili uz pomoć budućih naslednika – vlast nad EU , potpuno lišavajući suverenitet Uniji od 27 nacija. U uslovima permanentne vojne napetosti i sukoba, ovo je, sa stanovišta globalista, jedino opravdano rešenje.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Da, neka dekoracija će ostati. Za lepotu i retke turiste. Ali suština i karakter života će se promeniti. Pandemija je dokazala koliko su Evropljani plahi i pokorni. Aktuelne političke tehnologije, mnogo puta proverene, omogućiće da se svi Evropljani pretvore u topovsko meso, i to mnogo brže nego što mogu da zamisle. Pre nego što stignu da dahnu, naći će se u rovovima. Za borbu protiv Rusa.

Na kraju krajeva, biti izvor rata za Evropu i evropske elite nije nešto novo, već samo malo doterano staro. Kao i da vekovima zaredom upadaju u Rusiju da bi je ubili i uništili zemlju. Ishod militarizacije Evrope – u bilo kom veku, pa čak i milenijumu – je poznat. Ali ako je zapadno od Bresta ovo danas zaboravljeno zbog svih ukrajinskih nevolja i briga, onda to možemo podsetiti, pa čak i ponoviti. Za bolje pamćenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter