Izvor: BSC Happy
30.03.2023 u 11:17
0

PAPA FRANJA LOŠE? Hospitalizovan!

Papa Franja ima respiratornu infekciju i moraće da provede "nekoliko dana" u bolnici na lečenju, navodi se u saopštenju Vatikana u sredu, usred zabrinutosti za stanje 86-godišnjaka.

86-godišnji pontifik prebačen je u rimsku bolnicu Džemeli nakon što se žalio na teškoće sa disanjem tokom proteklih nekoliko dana, navodi se u saopštenju.

Testovi su pokazali da ima infekciju, ali nije imao COVID-19, navodi se.

„BRATSKA NACIJA HRVATSKA…“: Kijev zahvalan Hrvatskoj na 14 helikoptera!

 – Papa Franja je dirnut mnogim primljenim porukama i izražava zahvalnost na bliskosti i molitvi –  saopštio je Vatikan.

Franja, koji je ovog meseca obeležio 10 godina pape, ponekad je kratak dah i generalno je više izložen respiratornim problemima.

Odstranjen mu je deo jednog pluća u ranim dvadesetim godinama kada je trenirao za sveštenika u svojoj rodnoj Argentini.

Njegova poslednja hospitalizacija dolazi uoči službe u nedelju 2. aprila koja označava početak užurbane nedelje ceremonija koje vode do Uskršnje nedelje 9. aprila, što dovodi u sumnju da li će moći da ih vodi po običaju.

MINISTAR BRANKO RUŽIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Sa potpisnicima protiv državne mature sam spreman na razgovor, ali oni još nisu spremili ispit“

Papino zdravlje je privuklo sve više pažnje u poslednje dve godine, tokom kojih je bio podvrgnut operaciji debelog creva i počeo da koristi invalidska kolica ili štap za hodanje zbog hroničnog bola u jednom kolenu.

Vatikan je prvobitno saopštio da je papa otišao u bolnicu u sredu na zakazani pregled.

Ali italijanski mediji su javili da je stigao kolima hitne pomoći nakon što je otkazao televizijski intervju u poslednjem trenutku.

Franja je ujutru prisustvovao svojoj nedeljnoj opštoj audijenciji na Trgu Svetog Petra, izgledajući dobrog zdravlja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter