Izvor: Sputnjik
11.07.2023 u 15:26
0

„TURSKU NE ŽELE U EVROPI“: PESKOV razbio ILUZIJE ANKARE, poziva na APSOLUTNO SAVEZNIŠTVO

Tursku ne žele da vide u Evropskoj uniji i Ankara ne bi trebalo da ima iluzija tim povodom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 – Tursku niko ne želi da vidi u Evropi, tu imam u vidu Evropljane. Naši turski partneri verovatno ne bi trebalo da svet posmatraju kroz ružičaste naočare – rekao je on.

 – Turska je članica Severnoatlantske alijanse, Turska ima svoje obaveze, Turska je posvećena svojim obavezama. To za nas nikada nije bila tajna i u tom pogledu nikada nismo imali iluzije – istakao je portparol Kremlja.

„NEĆU RAZMENU, HOĆU DA OSTANEM“: ZAROBLJENI UKRAJINAC INVALID moli RUSE da ga ne PUSTE – Potresna ispovest o strahotama u UKRAJINSKOJ VOJSCI(VIDEO)

Međutim, Peskov je primetio da je odluka o Švedskoj i NATO-u samo „jedan deo priče“.

Portparol Kremlja je komentarišući saradnju Rusije i Turske podsetio da nesuglasice postoje, ali da postoji i deo odnosa koji odgovara interesima obe zemlje, kao i da Moskva namerava da razvija dijalog.

 – Zato ću još jednom ponoviti, bez obzira na sve poznate nesuglasice, mi nameravamo da razvijamo dijalog i naše odnose sa Turskom tamo gde je to korisno za nas i za njih – zaključio je Peskov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter