Izvor: Kurir.rs
11.07.2023 u 14:34
3

POKLON ZA SAMIT NATO – KOJA JE CENA? Nemačka šalje Ukrajini lansere za Patriot, oklopna vozila Marder, tenkove Leopard

Nemačko Ministarstvo odbrane je prvog dana samita NATO u Viljnusu saopštilo da će Nemačka isporučiti Ukrajini dodatno naoružanje u vrednosti od skoro 700 miliona evra.

„SAVEZNICI ĆE POSLATI JASNU PORUKU“: Stoltenberg se oglasio uoči NATO samita

Nemačka, koja je po vojnoj pomoći Ukrajini druga zemlja posle SAD, isporučiće dva lansera za sistem protivvazdušne odbrane Patriot, 40 oklopnih vozila tipa Marder i 25 tenkova Leopard 1 A5 i 20.000 artiljerijskih projektila.

Na spisku su i izviđačke i odbrambene bespilotne letelice, taktičko izviđanje i bespilotne letelice Luna za elektronsko ratovanje, mine i delovi poljske bolnice.

– Zadovoljan sam što danas u Viljnusu možemo da saopštimo novi paket (vojne pomoći) za podršku Ukrajini u njenoj borbi protiv ruske agresije – rekao je za AFP Boris Pistorijus, ministar odbrane u vladi nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Pistorijus je naveo da taj paket „odgovara prioritetima Ukrajine, a to su protivvazdušna odbrana, tenkovi i artiljerija“.

To su u suštini vrste naoružanja koje Berlin već isporučuje ukrajinskim trupama, angažovanim od početka juna u kontraofanzivi protiv ruskih snaga.

Poslednji paket nemačke isporuke oružja Ukrajini datira od 13. maja. Neposredno pre posete ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Nemačkoj, Berlin je najavio isporuke oružja u vrednosti od 2,7 milijardi evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “POKLON ZA SAMIT NATO – KOJA JE CENA? Nemačka šalje Ukrajini lansere za Patriot, oklopna vozila Marder, tenkove Leopard”

  1. SAMO VI SALJI TE A JEDNA PO JEDNA FABRIKA SE ZATVARA U NJEMACKOJ A NAROD OSTAJE BEZ POSLA SAD JE OCIGLEDNO STA SAD OCE DA OSIROMASE.EVEROPU DO KRAJA I ONDAK CE BITI ROBOVI SAD

    4
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter