Izvor: Happy BSC Portal/Tanjug
13.11.2023 u 14:08
0

Peskov: „Trag istrage o sabotaži na Severnom toku vodi ka Ukrajini“

Trag istrage o sabotaži na gasovodima Severni tok vodi ka Ukrajini i sve se češće pojavljuje u različitim izveštajima, istragama i publikacijama u medijima, izjavio je danas portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov.

Vašington post je u subotu imenovao 48-godišnjeg ukrajinskog pukovnika Červinskog kao „koordinatora“ napada na gasovode Severni tok, prenosi RIA Novosti.

Pozivajući se na svoje izvore američki dnevnik je naveo da pukovnik Červinski nije delovao sam i da nije učestvovao u planiranju operacije, kao i da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski držan podalje od ove operacije, a Červinski je primao naređenja od drugih, visokih ukrajinskih zvaničnika.

Ukrajinski pukovnik je na kraju podneo izveštaj glavnokomandujućem ukrajinskom generalu Valeriju Zalužnom, tvrdi američki dnevnik.

– Ako kijevski režim više nema kontrolu situacije u sopstvenoj zemlji, onda je ovo alarmantno i trebalo bi takođe da bude uzeto u obzir – rekao je Peskov.

Portparol ukrajinske vojske rekao je Rojtersu u nedelju da nije imao „nikakva saznanja“ o ovim tvrdnjama.

UŽAS U MAĐARSKOJ: Beba stara pet meseci umrla od gladi

Oštar pad pritiska na cevovodima ispod Baltčkog mora je registrovano 26. septembra, a seizmolozi su detektovali eksplozije, što je izazvalo talas spekulacija o tome ko je izvršio sabotažu na gasovodu kojim je dopreman ruski gas u Nemačku.

Neki američki i evropski zvaničnici su prvobitno bez dokaza iznosili tvrdnje je Rusija digla u vazduh sopstvene gasovode, ali te optužbe je predsednik Rusije Vladimir Putin odbacio kao „idiotske“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter