Izvor: oruzjeonline
17.06.2023 u 13:51
0

NATO RAZVIJA PLAN OBRAČUNA SA RUSIJOM: TURSKA rekla „NE“ – sukob u ALIJANSI

Ministri odbrane NATO-a u petak nisu uspeli da se dogovore o novim planovima o tome kako će alijansa odgovoriti na navodni ruski napad, a jedan diplomata je okrivio Tursku da ih je blokirala.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da su ministri prvi put nakon završetka Hladnog rata na dvodnevnom sastanku u Briselu razmotrili planove i da su blizu njihovog usaglašavanja.

Međutim, jedan diplomata je rekao da je Turska blokirala njihovo odobrenje zbog formulacija nekih geografskih lokacija, uključujući i Kipar. Još uvek postoji prilika da se pronađe rešenje pre samita NATO sredinom jula u Viljnusu, dodao je diplomata.

„EFIKASAN VOĐA“: Hoće li STOLTENBERG ostati na čelo NATO ili je vreme za penziju?

Diplomatska misija Turske pri NATO-u saopštila je da bi bilo pogrešno komentarisati tajni dokument NATO-a, dodajući samo da se „uobičajeni proces konsultacija i procene između saveznika nastavlja“.

Takozvani regionalni planovi obuhvataju hiljade stranica tajnih vojnih planova koji će detaljno opisati kako će Alijansa odgovoriti na ruski napad.

– Iako regionalni planovi nisu zvanično odobreni danas, očekujemo da će ovi planovi biti deo niza ishoda koji će biti predstavljeni na samitu u Viljnusu u julu – rekao je visoki američki zvaničnik.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter