Izvor: SD
02.01.2024 u 20:31
0

POČINJE SVEOPŠTI RAT: Iran i Hezbolah pokreću ODMAZDU zbog napada na Bejrut?! Reči Nasarlaha lede krv u žilama

Ovo se, na neki način može smatrati prekretnicom u sukobu na Bliskom istoku, jer do sada nisu preduzimani veliki napadi na Liban, osim ograničenih sukoba na jugu, u graničnom pojasu između dve zemlje.

U tim sukobima je učestvovala organizacija Libanskih šiita – Hezbolah. Oni su imali i prilično radikalne reakcije na određene poteze Izraela u Gazi i nije im bilo strano da prete eskalacijom sukoba. 

Tako su nakon izraelskog napada na veliku bolnicu Al-Šifa saopštili pozvali  na „dan gneva“, dok se stotine demonstranata okupilo u ambasadama Francuske i SAD u znak protesta. Oni su taj akt nazvali „masakrom“ i „brutalnim zločinom“.

Neka sutra, sreda, bude dan besa protiv neprijatelja – naveo je Hezbolah u saopštenju, pozivajući muslimane i Arape da „odmah izađu na ulice i trgove kako bi izrazili intenzivan bes“.


Već od tada je, dakle, postojala bojazan da se rat Izraela i Hamasa proširi na gotovo ceo arapski i islamski svet, kao u slučaju tri velika rata 1948, 1967 i 1973. godine.

Nakon direktnog napada na Bejrut te šanse se svakako povećavaju i ostaje da vidimo kako će na sve reagovati Hezbolah. Na mreži „Iks“ su se pojavile informacije da je njihov lider Nasarlah zakazao obraćanje sutra za šest časova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter