Izvor: TANJUG
08.09.2022 u 14:16
0

PODRŠKA ŠTEDNJI: Britanija zamrzava račune za struju i gas na dve godine

Vlada Velike Britanije zamrnuće račune potrošaca za struju i gas na dve godine i pružiće podršku preduzećima u smanjenju troškova za energiju, saopštila je danas nova premijerka Liz Tras, govoreći o paketu pomoći koji će državu koštati 150 miliona funti (173 miliona dolara). 

Tras je, takođe, rekla da će naložiti da se više vadi nafta iz Severnog mora i ukinuti zabranu na rudarenje, kako bi pokušala da poveća energetske zalihe Britanije. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je rekla da dvogodišnje zamrzavanje, odnosno „garancija na cene energenata“ znači da prosečni troškovi domaćinstva neće biti veći od 2.500 funti godišnje (2.872 dolara), kada je reč o grejanju i struji.

Do oktobra, trebalo je da računi skoče na 3.500 funti (oko 4.000 dolara), što je trostruko veća cena nego pre godinu dana.

Dodala je da će kompanije i javne institucije, kao što su bolnice i škole dobiti pomoć, ali na period od šest meseci.

Vlada je saopštila da će ograničenje računa smanjiti inflaciju za 4 do 5 procentnih poena.

U julu, u Britaniji je inflacija bila 10,1 odsto, a predviđa se da će skočiti do 13 odsto na kraju godine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter