Izvor: Tanjug
29.03.2023 u 15:59
1

POLJSKA DONELA VAŽNU ODLUKU: Usvojena rezolucija o povećanju proizvodnje municije

Vlada Poljske usvojila je odluku o povećanju proizvodnje municije i u te svrhe namerava da izdvoji dve milijarde zlota (463,32 miliona dolara), izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki.

– Podstičem privatne kompanije, državne kompanije, strane proizvođače da brzo prihvate izazov i otvore nove fabrike za proizvodnju municije na teritoriji Poljske, rekao je Moravjecki na konferenciji za novinare.

POLJSKA ĆE UĆI U SUKOB SA RUSIJOM AKO UKRAJINA NE USPE DA SE ODBRANI: Ambasador: „Nećemo imati drugog izbora!“

Potvrdio je da vlada u te svrhe namerava da izdvoji dve milijarde zlota iz državnog budžeta.

U izveštaju se podseća da su se 17 zemalja članica EU i Norveška, prošle nedelje saglasile da će zajednički obezbediti municiju za pomoć Ukrajini, ali i za popunu sopstvenih zaliha.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POLJSKA DONELA VAŽNU ODLUKU: Usvojena rezolucija o povećanju proizvodnje municije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter