Izvor: Happy BSC
03.03.2024 u 08:38
0

PORODICA U EVROPI VIŠE NE POSTOJI: Orban stao u odbranu porodičnih vrednosti i nacije, pa najavio velike PROMENE

Viktor Orban je tim povodom upitan da li budućnost Mađarske vidi u Evropskoj uniji, na šta je premijer Mađarske odgovorio potvrdno

Mađarski premijer Viktor Orban nedavno je učestvovao je na Diplomatskom forumu u Antaliji, gde se dotakao teme budućnosti Mađarske i aktuelne politike Brisela.

Viktor Orban je tim povodom upitan da li budućnost Mađarske vidi u Evropskoj uniji, na šta je premijer Mađarske odgovorio potvrdno.

„Naravno, ako ste Mađar, onda ste Evropljanin“, rekao je on.

„Mađarska će uvek imati posebno geopolitičko mesto u Evropskoj uniji“, rekao je Orban.

On je, međutim, dodao da je pitanje kako evropska zajednica želi da oblikuje svoju budućnost.

Naglasio je da je trenutno je Evropa zasnovana na progresivnoj, liberalnoj ideologiji.

„Bog je izostavljen iz političkih razloga. Ne poštuju se ni porodične vrednosti, jer porodica više ne postoji u Evropi“, rekao je Orban i dodao da se sa sumnjom razmatraju pojmovi nacije i nacionalnog ponosa.

Premijer je rekao da raste razlika u mišljenju između liberala i konzervativaca, ali je dodao da bi sadašnja većina trebalo da prihvati da postoje suprotstavljeni stavovi.

„Mađarska želi da ostane članica EU, ali želi da postigne da konzervativci dobiju većinu“, rekao je Orban.

Premijer je rekao da će predstojeći izbori za EP promeniti sastav Evropskog parlamenta, u kojem će desnica imati većinu.

„To nije revolucija, revolucija preko noći ili nešto slično, ali bi promena počela do izbora u junu. To je barem moja nada“, rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter