Izvor: BSC HAPPY
19.01.2024 u 13:35
5

PUTIN ISPOŠTOVAO TRADICIJU: Predsednik Rusije plivao za Časni krst u ledenoj vodi! (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin nastavio je svoju tradiciju učešća u bogojavljenskom kupanju, potvrdio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov.

Iako se fotografije i snimci ovog događaja, koje se obično objavljuju, nisu odmah pojavili, Peskov je informisao javnost da je, kao i svake godine, Putin jutros učestvovao u ovom obredu na Bogojavljenje.

Mnogo novinara je danas pitalo da li se predsednik okupao u ledenoj vodi. Da, tradicionalno je to uradio jutros na Bogojavljenje – izjavio je Peskov, a kasnije je na društvenim mrežama osvanuo i snimak ovog događaja.

Podsećamo, Kremlj prvi put obelodanio Putinovo učešće u bogojavljenskom kupanju 2018. godine.

LUKAŠENKO STAVLJA NA MESTO: „Mir je skup, morate da platite „

Prema rečima Peskova, predsednik je i ranije poštovao ovu tradiciju, ali to nije bilo javno poznato.

Prošle godine ruski lider je, povodom Bogojavljenja, izvršio obred kupanja u ledenoj vodi u Podmoskovlju.

Pravoslavni hrišćani u Rusiji obeležavaju Bogojavljenje 19. januara, a ovaj praznik, kao i u Srbiji, tradicionalno prati masovno kupanje u ledenoj vodi u posebno isečenim i osveštanim otvorima u ledu koji se se formirao na vodi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “PUTIN ISPOŠTOVAO TRADICIJU: Predsednik Rusije plivao za Časni krst u ledenoj vodi! (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter