Izvor: Novosti
14.07.2022 u 14:26
0

PRIJATELJSTVO SA PUTINOM IMA CENU: Pokrenut postupak za izbacivanje Šredera iz nemačke partije

Vladajuća Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) započela je raspravu o isključenju nekadašnjeg kancelara Gerharda Šredera iz stranke.

Postupak je pokrenut danas u Hanoveru, uz obrazloženje da Šreder ima prijateljski stav prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i da podržava njegovu politiku.

„POTREBNO NAM JE ZELENO SVETLO OD PUTINA“: Poznati ključni aspekti plana za izvoz ukrajinskog žita preko Crnog mora

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Šreder je sam doneo odluku da mu je finansijska i lična veza sa Putinom važnija od njegove stranke – kazao je potpredsednik SPD-a Tomas Kučati dnevniku „Rajniše post“.

Zahtev za isključenje Šredera podnelo je 17 članova SPD.

Rasprava o isključenju Šredera se održava u sedištu ogranka SPD-a u Hanoveru, pošto bivši kancelar potiče iz redova tog ogranka.

Šreder je od 1998. do 2005. bio kancelar Nemačke.

Od početka rata u Ukrajini Šreder je oštro kritikovan u nemačkoj javnosti, ali nije želeo da odustane od funkcija u ruskim kompanijama.

Tek nakon što je pritisak postao prevelik, on je podneo ostavku na funkciju u Upravnom odboru Rosnjefta, a ali nije prekinuo kontakta sa Putinom i to prijateljstvo je branio u nedavnom intervjuu.

– Neću odustati od svojih mogućnosti za dijalog sa predsednikom Putinom – poručio je u intervjuu „Frankfurter Algemajne cajtung“.

Očekuje se da će se Šreder boriti protiv isključenja iz stranke.

Poslednje isključenje poznatijeg člana SPD bilo je izbacivanje nekadašnjeg senatora za finansije Berlina Tila Saracina zbog antiislamskih objava.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter