Izvor: BSC Happy
23.03.2023 u 10:58
0

BLOKADA FRANCUSKE: Milioni na ulicama prave haos!

Nekada je Napoleon udarao blokade drugim državama, danas sami Francuzi to čine svojoj zemlji i to zbog tvrdoglave politike Emanuela Makrona.

Železnički sobraćaj je prekinut, a neke od škola su se našle zatvorene, dok se smeže sve više gomila po ulicama Pariza. Blokada zemlje je paralisala Francusku.

Rano ujutru demosntranti su blokirali autoput u u blizini Tuluza i autobusku stanicu na zapadu u Renu.

DA LI JE OVO KRAJ MAKRONA?: Sporni zakon ipak ostaje!

Najbolji odgovor koji možemo dati predsedniku je da su milioni ljudi u štrajku i na ulicama –  rekao je Filip Martinez, koji vodi tvrdolinijaški sindikat CGT.

Protesti protiv promena politike, koje podižu starosnu granicu za odlazak u penziju za dve godine na 64 i ubrzavaju povećanje broja godina koje treba da se radi da bi se dobila puna penzija, privukli su ogromne mase na mitinzima koje organizuju sindikati od januara.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter