Izvor: Sputnjik
07.04.2024 u 10:30
0

PUF, JEDNA FAB-3000 I NEMA UKRAJINE: UKRAJINCI doživeli nervni slom ZBOG RUSKE ČUDOVIŠNE BOMBE – da li ima snagu NUKLEARKE? (VIDEO)

Ruska bomba FAB-3000, koja je nedavno počela masovnu proizvodnju, izazvala je zebnju u Kijevu. Tvrdi se da je snaga ove bombe uporediva sa taktičkim nuklearnim oružjem. Ruski stručnjaci ističu da je FAB-3000 jedno od najrazornijih avionskih oružja, što će omogućiti ruskim snagama da efikasno reše nove zadatke u zoni specijalne vojne operacije.

„Panične glasine se šire iz ukrajinskog tabora zbog tvrdnji da Rusija ‘proizvodi’ fugasne bombe FAB-3000. To je avionska bomba koju proizvodimo još od sovjetskog doba. Imamo nekoliko kategorija FAB bombi, uključujući FAB-500 i FAB-1500. Reći ću i da imamo bombe FAB-9000, težine do devet tona. To su bombe punjene određenim gasom, koje se bacaju iz aviona, poput ‘Tupoljeva’, a naši piloti mogu da kontrolišu njihov let“, izjavio je ruski vojni ekspert Viktor Baranec.

Rusija je u februaru obnovila masovnu proizvodnju fugasnih bombi FAB-3000, koje su ranije korišćene protiv militantnih utvrđenja u Avganistanu. „To je užasan prizor – čak ni miševi koji su zariveni duboko u rupama nisu ostali živi“, dodaje Baranec.

MISLIO DA IGRA AKCIONU IGRICU PA ZAVRŠIO SA METKOM U GLAVI: RUSKI SNAJPERISTA „SKINUO“ NATO komandira u BELGORODSKOJ OBLASTI (VIDEO)

FAB-3000 je efikasna bomba za uništavanje dobro utvrđenih neprijateljskih položaja, uključujući i betonska utvrđenja ukupana duboko u zemlji. Bombe se proizvode u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa u Nižnje-Novgorodskoj oblasti. Preduzeće je organizovalo masovnu proizvodnju FAB-3000.

Bomba teži oko tri tone, dok je težina eksploziva oko 1.400 kilograma. Može se baciti sa visine od 16 kilometara, a brzina leta može dostići 1.200 kilometara na sat.

Ruski eksperti ocenjuju da zahtevi za tako moćnim bombama kao što su FAB govore o tome da može uslediti uništavanje ozbiljnih inženjerskih struktura Oružanih snaga Ukrajine. Njihove prognoze kažu da Ukrajina rizikuje da neće izdržati do jula.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter