Izvor: Happy BSC
07.09.2022 u 21:48
0

„Putin čeka da Evropa potone, sa sve granom koju je odsekla, i da krene kompletna mobilizacija ruskih snaga“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o 196. danu ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, koji su obeležile informacije da se borbe nastavljaju na severu Hersonske oblasti, da su ukrajinske snage nastavile su sa granatiranjem Zaporožja, što može dovesti do potpune obustave rada nuklearne elektrane, dok je predsednik Rusije Vladimir Putin govorio na Istočnom ekonomskom samitu u Vladivostoku na kome je ocenio da je Evropa sama sebe saterala u „sankcioni ćorsokak“.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: analitičarom Sašom Borojevićem, pukovnikom Miroslavom Španovićem i Dušanom Ilićem sa Instituta za evropske studije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pukovnik Miroslav Španović istakao je da od Drugog svetskog rata ka ovamo nikada nismo imali ovakvu poslušnost evropskih lidera prema Americi.

„Zapadni lideri uopšte, to Putin zna i apsolutno se slažem, oni su vrlo nesložni. Putin upravo vrši pritisak na njihovu moralnu i političku konfuziju. Mi se trenutno nalazimo u situaciji da na zapadu ne mogu da odluče ni šta će ni kako će. Oni čekaju, i nikada nije bilo u istoriji, od Drugog svetskog rata na ovamo, nikada nije bila takva poslušnost zapadnih lidera prema Americi kao što je sada. Oni ne da ne slušaju svoj narod nego sada mole Boga da im Amerikanci kažu šta treba da urade, jer je očigledno da je njihova politička i moralna konfuzija tolika, da ono što Vladimir Putin govori, to je jedno realno stanje na koje ćemo tek videti odraz svega ovoga šta će se desiti kroz vreme, a činjenice koje se trenutno dešavaju u svetu, oni jednostavno shvataju da više laž ne prolazi“, smatra pukovnik.

„AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI HAPPY: „Verovatno ćemo doći do labavljenja uvredljivog pritiska da je Moskva sponzor terorizma!“

Saša Borojević istakao je da je Putin u svom obraćanju samo dijagnostikovao trenutnu situaciju.

„Predsednik Putin je samo dijagnostikovao trenutnu situaciju i ono što većina onih koji gledaju ovu emisiju znaju već. Evo već 196. dan su vaši gledaoci mogli da, jedino na ovoj televiziji, čuju reči istine i slobode govora, bez diktature mišljenja, kao što je na ostalim televizijama u Evropskoj uniji, ali na kraju krajeva i na mnogim televizijama u Srbiji. Ja mogu da govorim samo o onome što se trenutno dešava aktuelno u Evropi povodom te specijalne akcije“, izjavio je Borojević.

Analitičar je dodao i da predsednik Rusije Vladimir Putin trenutno vodi četiri rata.

„Ono što Putin sada radi, on vodi trenutno četiri rata. Prvi je rat sa Ukrajinom, odnosno ta specijalna vojna operacija, drugi je unutrašnji, jer ima mnogo unutrašnjih neprijatelja, videli ste kakvi teroristički napadi se dešavaju, vezano za pokojnu ćerku Aleksandra Dugina, on vodi regionalni rat sa onim republikama koje ga okružuju i četvrtia to je što pre pad zapada. Njegova ta četiri cilja se zasnivaju pre svega na slobodoljubivoj priči, kako je pomenuo i sam Putin, na toj jednoj pravičnoj priči i na jednoj božijoj zapovesti. To da li je on svetac, ili je Hrist koji je došao da hoda zemljom, nije Putin taj, niti bilo ko, ali je uspeo da probudi taj slobodarski duh“, rekao je Borojević.

On je izneo i svoju prognozu u vezi sa okončanjem ovog sukoba.

„Putin čeka da Evropa granu koja je odsekla, napokon da potone sa sve tom granom i da krene kompletna mobilizacija. Kada bude krenula kompletna mobilizacija ruskih snaga tada možemo očekivati početak pada Zapada i početak kraja ovog rata koji će trajati sigurno bar još pet godina“, smatra Borojević.

„Političko rukovodstvo Evropske unije je počelo zaista da veruje u te propagandne laži“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

Dušan Ilić rekao je da je dobra stvar što Rusija nije prihvatila predlog Međunarodne komisije da se oko nuklearne elektrane u Zaporožju formira bezbednosna zona.

„Dobro je za sada, ne samo za tamošnje stanovništvo, nego evo i za nas, jer nismo mnogo udaljeni, starije generacije se sećaju Černobilja 80-ih godina. Dobro je što Rusija nije prihvatila predlog Međunarodne komisije da se oko nuklearne centrale formira bezbednosna zona. Zašto? Mi Srbi smo najbolje to osetili na svojoj koži šta znači formiranje bezbednosnih zona. To je u suštini prepuštanje protivniku određenih teritorija. Sada ovde nije problem da Rusija prepusti određenu teritoriju protivničkoj strani, problem je što je to veoma opasno područje koje druga strana može da iskoristi, naravno po naređenju sa strane, može da napravi ozbiljan problem, ne samo tamošnjem stanovništvu, jednoj i drugoj strani, nego i dobrom delu Evrope. Dobro je što Rusija nije prihvatila taj predlog“, rekao je Ilić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter