Izvor: Alo.rs
05.02.2024 u 17:55
0

„RAT KOJI MORA DA SE ZAUSTAVI“- Sežurne: Mora da se spreči rizik od eskalacije na Zapadnoj obali

Francuski ministar spoljnih poslova Stefan Sežurne izjavio je danas u Jerusalimu, nakon sastanka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, da ništa ne može da opravda tragediju kojoj je izložen palestinski narod u Pojasu Gaze već četiri meseca i da rat mora odmah da se zaustavi.

„SRAMOTA KOJA SE NEĆE IZBRISATI GENERACIJAMA“ Netanjahu: „Nastavićemo da se branimo“

Sežurne je istakao da u skladu sa međunarodnim pravom mora da bude uspostavljen momentalni i održiv prekid vatre u Pojasu Gaze i da enklava treba da dobije više humanitarne pomoći, objavio je Tajms of Izrael. Sežurne je pozvao na postizanje političkog rešenja o uspostavljanju dve države koje žive u miru jedna pored druge, uz davanje bezbednosnih garancija za Izrael. Šef francuske diplomatije je istakao i da nasilje jevrejskih naseljenika nad Palestincima na okupiranoj Zapadnoj obali mora da prestane.

„Takođe, moramo da sprečimo bilo kakav rizik od eskalacije na Zapadnoj obali“, rekao je Sežurne na konferenciji za novinare. On je osudio nasilje jevrejskih naseljenika, navodeći da je od najveće važnosti ne donositi bilo kakve odluke i ne davati izjave koje bi mogle da izazovu nasilje.

Sežurne je napomenuo da su takve izjave sve češće u Izraelu, čak i među političkim liderima. On je rekao da ni u kojem slučaju ne može biti bilo kakvog raseljavanja Palestinaca ni iz Pojasa Gaze, niti sa Zapadne obale. Sežurne je u nedelju posetom Egiptu otpočeo turneju po zemljama Bliskog istoka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter