Izvor: ALO
18.04.2024 u 20:16
2

RUSI OSUDILI NAUČNIKA ZA IZDAJU: Odao tajne hipersoničnih raketa

Ruski naučnik Aleksandar Kuranov (76), koji je radio na hipersoničnim tehnologijama, osuđen je danas pred sudom u Sankt Peterburgu na sedam godina zatvora za izdaju nakon što je optužen za odavanje državne tajne stranim državljanima.

Sud je saopštio da će Kuranov biti poslat u zatvor visoke bezbednosti i biti kažnjen sa 1.000 dolara.

Kuranov je optužen da je preneo tajne podatke stranom državljaninu o istraživanju hipersonične tehnologije, prenela je agencija Interfaks. Kuranov je, u vreme hapšenja 2021. godine, bio generalni direktor kompanije iz Sankt Peterburga koja istražuje hipersonične tehnologije i nadgledao je rad na novoj verziji hipersonične letelice iz sovjetske ere.

Ruski predsednik Vladimir Putin je više puta rekao da je Rusija svetski lider u hipersoničnim projektilima, vrhunskom oružju sposobnom da nosi teret do 10 puta većom brzinom od zvuka.

Ukrajina je u aprilu saopštila da je Rusija koristila pet hipersoničnih raketa „cirkon“ u napadima na Kijev od početka godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “RUSI OSUDILI NAUČNIKA ZA IZDAJU: Odao tajne hipersoničnih raketa”

  1. Ameri britanci i nato su zdruzeni bezkorisni zlocinci koji cine genocid etnicka ciscenja svuda u svetu nad slabijima od njik oni su nesto najgore sto zemkjina kugla ima dno dna drustva u cekini,da ovda mu se rod iporod zatreo na zemlji ko protiv Srba kaze da su genocidan a za izrael koji je ubio oko 50.000hiljada ljudi vecinom dece zene invalida treba se osnivati sud za ratne zlocine i genocid za amere britance nato i novije izrael sud da bude u zemlje briksa i sb un isto kako bi pravda i zlocinci isrih odgovarali za haos koji njihovim zlocinackim lekcijama dele boljima u svemu od njik

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter