Izvor: Sputnik Srbija
06.06.2022 u 17:50
0

RUSKE SNAGE ZAVRŠAVAJU OSLOBAĐANJE OVOG GRADA U DNR: Ukrajinski ekstremisti minirali povlačenje regularne ukrajinske vojske, a EVO I KAKO!

Ruske Oružane snage završavaju oslobađanje grada Svjatogorska u DNR i okolne teritorije, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

Po njegovim rečima, ukrajinske ekstremističke formacije, koje deluju kao odredi za blokadu, digle su u vazduh most preko reke Severski Donjec kako bi sprečile povlačenje ukrajinske vojske iz Svjatogorska.

KADIROV RAZOKRIO KIJEVSKU MANIPULACIJU: Objavio snimak koji potvrđuje da ruske snage kontrolišu OVU ZONU! (VIDEO)

„Pod naletom ruskih snaga ostaci bataljona 95. desantno-jurišne brigade i 81. zasebne aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine, koji su odsečeni od glavnih snaga zbog dizanja mosta u vazduh, ostavili su vojnu tehniku i oružje i raštrkali su se duž obale“, saopštio je Konašenkov.

Kako je precizirao, do 80 ukrajinskih vojnika je preplivalo reku, a ruska vojska nije pucala po njima.

„Odbijanje ukrajinskih vojnika da štite kijevski režim na čelu sa ekstremistima, koji nikome nije potreban, smatramo jedinim ispravnim postupkom, a ne kukavičlukom. Svi oni su spasili svoje živote. Pozivamo sve vojnike i članove jedinica teritorijalne odbrane Ukrajine da slede ovaj primer“, rekao je Konašenkov.

On je dodao da Oružane snage Rusije svim ukrajinskim vojnicima i pripadnicima jedinica teritorijalne odbrane koji dobrovoljno polože oružje garantuju dostojanstven tretman i povratak svojim porodicama.

Svjatogorsk se nalazi u severnom delu DNR. Udaljen je nešto više od 40 kilometara od grada Izjuma u Harkovskoj oblasti koji je pod kontrolom ruske vojske.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter