Izvor: Tanjug
07.07.2022 u 08:28
0

Ruski brod sa žitom konačno napustio tursku luku! Ukrajina optužuje Moskvu da je to ukradeno žito

Teretni brod „Žibek Žoli“ pod ruskom zastavom, za koji se tvrdilo da prevozi ukradeno ukrajinsko žito, napustio je severozapadnu tursku luku Karasu u sredu uveče, pokazuju podaci o praćenju brodova kompanije Refinitiv, javlja Rojters.

Ukrajinski ambasador u Turskoj izjavio je u nedelju da su turske vlasti zadržale brod na zahtev Ukrajine. Kijev je optužio Moskvu da krade žito sa teritorija koje su zauzele ruske snage od početka napada na Ukrajinu krajem februara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za 24 sata više od 24.000 ljudi evakuisano sa opasnih područja Ukrajine, DNR i LNR u Rusiju

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je u sredu izveštaje o zadržavanju broda kao lažne. Portparol Ministarstva spoljnih poslova Aleksej Zajcev rekao je da je Žibek Žoli, nosivosti 7.146 tona, za koji su ukrajinske vlasti tvrdile da prevozi žito iz okupirane luke Berđansk, „podvrgnut standardnim procedurama“.

Moskva je ranije u više navrata demantovala da je Rusija ukrala bilo kakvo ukrajinsko žito.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter