Izvor: Tanjug
01.03.2023 u 19:47
0

SAD uvele nove sankcije pojedincima i kompanijama zbog nezakonitog generisanja prihoda za vladu Severne Koreje!

Američko ministarstvo finansija uvelo je danas sankcije pojedincima i kompanijama pod optužbom za nezakonito generisanje prihoda za vladu Severne Koreje.

Kancelarija za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija (OFAC) sankcionisala je korporaciju Čajlson Trejding, zbog toga što je, kako se navodi, Severna Koreja koristi za prikupljanje zarade u stranoj valuti i obaveštajnih podataka, preneo je Rojters.

Dodaje se da je i korporacija Korea Paeko Trejding optužena za generisanje sredstava za vladu Severne Koreje od 1980-ih tako što je realizovala umetničke i građevinske projekte širom Bliskog istoka i Afrike.

OFAC je sankcionisao i dve osobe – Hvang Kil Sua i Pak Hva Songa, zbog pomoći vladi Severne Koreje da ostvari prihode, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija SAD.

Pored toga, severnokorejski mediji saopštili su da je ta zemlja testirala četiri strateške krstareće rakete tokom vežbe osmišljene da demonstrira njenu sposobnost izvođenja nuklearnog protivnapada protiv onoga što naziva neprijateljskim snagama.

KOMITET PREDSTAVNIČKOG DOMA DONEO ODLUKU: Usvojen predlog zakona koji Bajdenu omogućava da zabrani TikTok

„Severnokorejsko nezakonito oružje za masovno uništenje i programi balističkih projektila, ugrožavaju međunarodnu bezbednost i regionalnu stabilnost“, rekao je danas najviši zvaničnik Ministarstva finansija Brajan Nelson.

Dodao je da Sjedinjene države ostaju posvećene ciljanju na globalne ilegalne mreže režima koje stvaraju prihod za destabilizujuće aktivnosti. Prošlog meseca, američki državni sekretar Entoni Blinken, zajedno sa južnokorejskim i japanskim kolegama, pozvao je na pojačavanje primene sankcija protiv Severne Koreje kao odgovor na njeno najnovije lansiranje balističke rakete.

Agencija navodi kako je Severna Koreja napredovala u razvoju i masovnosti proizvodnje nove rakete, uprkos sankcijama uvedenim rezolucijama Saveta bezbednosti UN, koje zabranjuju raketne aktivnosti nuklearno naoružane zemlje.

Zbog toga su zvaničnici SAD i Južne Koreje nedavno učestvovali u simuliranoj vežbi koja se fokusirala na mogućnost da Severna Koreja upotrebi nuklearno oružje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter