Izvor: BSC Happy
01.03.2023 u 18:13
0

KOMITET PREDSTAVNIČKOG DOMA DONEO ODLUKU: Usvojen predlog zakona koji Bajdenu omogućava da zabrani TikTok

Komitet za spoljne poslove Predstavničkog doma, glasanjem je danas usvojio predlog zakona koji bi predsedniku Džozefu Bajednu dao ovlašćenje da u SAD zabrani aplikaciju i društvenu mrežu TikTok.

Komitet je glasao 24 prema 16 za odobrenje mere kojom se Bajdenovoj administraciji daju ovlašćenja da zabrani aplikaciju TikTok, koja je u vlasništvu kineske kompanije BajtDens, koju  koristi je više od 100 miliona Amerikanaca, kao i druge aplikacije za koje se veruje da predstavljaju bezbednosne rizike.

TURSKA ZABRINUTA ZA BEZBEDNOST: Turske vlasti kaznile TikTok sa 93.000 dolara

Demokratski predstavnici u Komitetu protivili su se ovom zakonu, čiji je glavni pokrovitelj bio predsednik komiteta republikanac Majkl Mekol.

TikTok se poslednjih nedelja našao na udaru sve veće kritike zbog straha da bi podaci korisnika mogli da završe u rukama kineske vlade, ugrožavajuži zapadne bezbednosne interese.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter