Izvor: sputnik.rs
14.08.2023 u 13:21
0

SAMO DOBAR MARKETING I NIŠTA VIŠE: Široko reklamirana zapadna vojna tehnika – daleko od besprekorne- SERGEJ ŠOJGU

Široko reklamirana zapadna vojna tehnika pokazala se da je daleko od besprekorne u stvarnosti, što se može videti na izložbi trofejne NATO tehnike, zaplenjene tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, u okviru izložbe na forumu „Armija-2023“, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Na otvaranju foruma „Armija-2023“ Šojgu je kazao da će ruska odbrambena preduzeća, kao i ostale naučno-istraživačke organizacije, paralelno sa svim novim dostignućima ruskog odbrambenog koncerna, predstaviti na forumu sve svoje projekte i inicijative.
PUTIN NUDI VOJNU SARADNJU – Interesovanje iz sveta na armijskom forumu u Mosvkvi utrostručeno
Želim da naglasim da se mnogi projekti već sprovode u delo u skladu sa potrebama vojske koja izvršava svoje zadatke u specijalnoj vojnoj operaciji. U realnim uslovima naše naoružanje se pokazalo kao pouzdano i efikasno-, naglasio je on. Pritom, široko reklamirana zapadna tehnika daleko je od besprekorne. U to možete i sami da se ubedite pogledavši izložbu trofejnog naoružanja, zaključio je Šojgu.
Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Podsetimo i to da je predsednik Rusije Vladimir putin na današnjem forumu izjavio da Rusija nudi stranim partnerima razvoj saradnje u oblasti vojno-tehničke saradnje, u pripremi kadrova, vojnog osoblja, ali i organizacije obuka, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju učesnicima foruma „Armija 2023“, koji je počeo danas u Moskovskoj oblasti.
Verujemo da će, kao i ranije na marginama foruma biti potpisani važni sporazumi i ugovori o izvozu proizvoda. Siguran sam da će održavanje foruma ojačati vojno i vojno-tehničko partnerstvo u korist bezbednosti i stabilnosti u multipolarnom svetu u nastajanju“, rekao je ruski lider u obraćanju učesnicima foruma preko video-linka.
On je naglasio da je Rusija otvorena za ravnopravnu vojno-tehničku saradnju sa svim zemljama koje brane svoje nacionalne interese.
Prema njegovim rečima, Rusija nudi svojim partnerima širok izbor savremenih modela naoružanja praktično svih vrsta i tipova. Putin je istakao da je posebna pažnja na platformi foruma posvećena tematici dronova.
Pored toga, ruski predsednik je kazao da u Rusiji raste tržište proizvoda koji koriste veštačku inteligenciju. Ruski lider je objavio da su proizvode na ovogodišnjem forumu predstavile 82 strane kompanije, dok su prošle godine svoje proizvode predstavile 32 organizacije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter